Diskuze

Prvorepublikové vánoční menu. Hodujte na Štědrý den jako naši pradědové

Na svátečním stole se ve většině českých rodin už po desetiletí objevuje především rybí polévka a smažený kapr s bramborovým salátem. Věděli jste však, že ryba nebývala odjakživa běžným českým vánočním jídlem? A odkud vlastně přišel bramborový salát a smažený řízek?
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

do salátu syrová cibule ani náhodou, ta se nesmí nechat ani do druhého dne ležet /obsahuje toxiny/, my dáváme spejchnutou, povařenou chviličku ve vodě, vychladit a použít

0 0
možnosti
JM

do salátu syrová cibule ani náhodou, ta se nesmí nechat ani do druhého dne ležet /obsahuje pak toxiny/, my dáváme spejchnutou, povařenou chviličku ve vodě, vychladit a použít;-)

0 0
možnosti
ŠM

ten kuba na fotce nebude k jídlu, to zrní není uvařený ani omylem!

3 0
možnosti
KF

Pamatuji si, že kubu vařila mamka jednou na oběd, aby bylo před večerní hostinou něco lehčího. Strašně to nadýmá, což trochu zkazilo sváteční atmosféru.

4 0
možnosti