Doporučujeme

Pošlete recept na piknik a vyhrajte kuchařku Deník Dity P.

  • 5
Ve třetím díle kuchařské show Deník Dity P. probíhají přípravy na piknik. Jaké jídlo si nejlépe vychutnáte venku na dece? Pošlete nám svůj recept a vyhrajte kuchařku Deník Dity P., podle které je seriál České televize natočen.

V pátečním díle kuchařské show se Dita potká s kamarády a rozhodnou se uspořádat piknik ve Stromovce. Takže je potřeba uvařit něco rychlého a snadno dělitelného. 

Ditino oko padne na jarní kuřátka, která připraví s citronem a tymiánem. Jejich výhodou je, že každý host dostane celé kuřátko a odpadá dohadování, kdo chce prsíčka a kdo stehýnko. Recept naleznete níže.

Dita P. - kuřátko

Ale vyhlášená kuchařka jako Dita nemůže přijít na piknik jenom s jedním chodem. Připraví si i lotrinský quiche, k tradičnímu sýru a slanině přidá mladý chřest. Z kuřecích jater v bio kvalitě udělá jemnou paštiku s barevným pepřem. Jako sladkou tečku upeče jablečné bábovičky s javorovým sirupem. Kamarádi na pikniku vypadají více než spokojeně.

Pošlete nám svůj recept na piknik a vyhrajte kuchařku

Jaké jídlo si sebou berete na cesty? Co připravíte na piknik s rodinou nebo kamarády? Co si nachystáte na odpoledne u vody? Pošlete nám recept na piknikové jídlo a vyhrajte knihu Deník Dity P. Recept s fotkou (ta je podmínkou) NAHRAJTE ZDE do středy 25. září. Vylosovaný výherce dostane kuchařku a nejzajímavější recepty zveřejníme.

V předchozím kole byla vylosována Dominika Gašparová s receptem na Kuřecí pálivou a kyselou polévku z Thajska, mezi zajímavé vyprošťováky podle nás patří i detoxikační voda a rajská omáčka s ovesnými vločkami. Všechny vaše soutěžní recepty najdete zde.

Jarní kuřátka s citronem a tymiánem

Příprava 20 minut, pečení  40–50 minut, 6 porcí

Dita P. - kuřátka
  •  100 g změklého másla + na vymazání
  • 3 biocitrony
  • 3 stroužky česneku, drcené
  • 1 hrst čerstvé majoránky
  • 3 hrsti čerstvého tymiánu
  • 6 jarních kuřátek
  • sůl a čerstvě namletý pepř

Deník Dity P.

Kuchařskou show v režii Davida Ondříčka uvidíte v pátek v 18:25 na Jedničce.

  1. Předehřeju troubu na 200 °C. Plech vymažu máslem a připravím si kořeněné máslo: do mísy nastrouhám na jemném struhadle kůru z jednoho citronu, přidám máslo, česnek, majoránku, tymián, pepř a vše promíchám.
  2. Kuřátka omyju a osuším. Opatrně nadzvednu kůži na prsou, aby se vytvořila kapsa. Do ní vpravím část máslové směsi, přetáhnu kůži zpět a další částí směsi pomažu kuře na povrchu. Stejně to udělám se všemi kuřátky. Zbývající dva citrony rozkrájím na šestinky a vždy dva dílky dám do každého kuřete.
  3. Kuřátka osolím, opepřím, naskládám na plech prsíčky nahoru a dám je péct. Po 15–20 minutách kuřátka přikryju alobalem a peču dalších 20–30 minut. Na posledních 5 minut alobal sundám. Pak kuřátka vyndám z trouby a nechám je zakrytá alobalem 10 minut odpočívat. Podávám je s bramborami nebo s pečivem.
, pro iDNES.cz
  • Vybrali jsme pro Vás