Nové eskalátory ve stanice metra Anděl (10. června 2018) | foto: Tomáš Krist, MAFRA

Vestibul metra Na Knížecí bude na podzim zavřený, kvůli výměně eskalátorů

  • 6
Plánovaná rekonstrukce eskalátorů ve vestibulu metra Na Knížecí začne letos na podzim. Původně byla naplánovaná na konec loňského roku, ale byla odložena. Výměna potrvá devět měsíců.

Stavební práce na opravě vestibulu navážou na rekonstrukci tramvajové trati v Nádražní ulici, která začíná za deset dní.

„Revitalizací vestibulu stanice metra Anděl – Na Knížecí navážeme na rekonstrukční práce v Nádražní ulici, které budou probíhat do konce letošního října. Předpokládáme, že na vestibulu začneme pracovat letos od listopadu a do provozu jej plánujeme znovu otevřít v červenci příštího roku,“ řekl Petr Witowski, předseda představenstva a generální ředitel DPP

Namísto sovětských eskalátorů budou v metru ty moderní značky Thyssen, které ale budou o něco pomalejší. Zatímco sovětské jezdily rychlosti 90 centimetrů za sekundu, tak nové jezdí 75 centimetrů za sekundu.

Dopravní podnik v rámci rekonstrukce vestibulu mimo jiné opraví výstupy do ulice, vymění osvětlení a elektroinstalaci.

„Veškeré stavební činnosti jsme zde ve spolupráci s magistrátem a Technickou správou komunikací naplánovali tak, aby na sebe smysluplně navazovaly a co nejmíň komplikovaly život místním obyvatelům či návštěvníkům,“ dodal Witowski.

Přesto vestibul Na Knížecí zůstane uzavřen asi devět měsíců a během té doby budou muset Pražané vystupovat vestibulem v Nádražní ulici.

Celá rekonstrukce vyjde na 249 milionů korun. V roce 2017 se na stejných devět měsíců zavřel druhý vestibul metra na Andělu - ten v ulici Nádražní.

Původní sovětské eskalátory v pražském metru jezdí rychlostí 90 centimetrů za vteřinu. Postupně jich ale ubývá a nahrazují je pomalejší:

28. srpna 2019

SMLSALOVINY aneb jak žít a přežít

Sledovat další díly na iDNES.tv