V sobotu ráno havarovalo na dálnici D4 u obce Kytín dvanáct vozidel. (28....

V sobotu ráno havarovalo na dálnici D4 u obce Kytín dvanáct vozidel. (28. listopadu 2020) | foto: Hasičský záchranný sbor Středočeského kraje

Na namrzlé D4 poblíž Kytína havarovalo dvanáct vozidel, nyní je průjezdná

  • 65
Při nehodě na dálnici D4 poblíž Kytína ráno havarovalo celkem dvanáct vozidel, osm ve směru na Strakonice a čtyři v opačném směru. Dálnice byla obousměrně uzavřená, od 11 hodin řidiči mohou jezdit ve směru na Prahu bez omezení. Druhým směrem řidiči začali jezdit po třinácté hodině. Nikdo se vážně nezranil.

Několik osobních aut, nákladní a autobus havarovalo po sedmé hodině ranní v úseku mezi Kytínem a Voznicí na pomezí okresů Praha-západ a Příbram.

„K nehodám došlo v obou směrech, jsou tam ztížené podmínky. Počty vozidel upravujeme,v jednom směru havarovalo osm vozidel, včetně autobusu, v druhém čtyři. Je možné, že počty havarovaných aut se ještě budou upravovat,“ řekl ráno iDNES.cz mluvčí policie Pavel Truxa.

Podle informačního webu Ředitelství silnic a dálnic bylo na vozovce náledí. Záchranná služba ošetřila tři zraněné dospělé.

„Měli zranění lehčího charakteru, po nezbytné péči na místě jsme je převezli do příbramské nemocnice. Mezi zraněnými byla těhotná žena, kterou jsme z preventivních důvodů transportovali k dovyšetření. Další dva pacienti si zhmoždili hrudník a páteř,“ uvedla Effenbergerová.

V obou směrech se během dopoledne vytvořily kolony. Směr na Prahu se podařilo zprůjezdnit v jedenáct hodin, směr na Strakonice policie otevřela po třinácté hodině. Řidiči mohou nicméně jezdit pouze levým jízdním pruhem.

„Policisté dovyšetřují nehodu na místě. Doufáme, že se podaří zprůjezdnit směr na Strakonice co nejdříve, děláme pro to maximum. Dopravní nehoda se musí zadokumentovat, používáme k tomu i drony, z toho důvodu tam nemohou jezdit auta,“ vysvětlil kolem poledneTruxa.

k nehodám došlo mezi Kytínem a Voznicí

k nehodám došlo mezi Kytínem a Voznicí

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,