Strážníci stihli dopravit zavazadlo na letiště včas.

Strážníci stihli dopravit zavazadlo na letiště včas. | foto: Městská policie Pardubice

Batoh s pasem zůstal v MHD, těsně před odletem jej ženě přivezli strážníci

  • 8
Krušné chvíle zažila 21letá žena, která chtěla odletět z Pardubic na Ukrajinu. Cestou na letiště totiž zapomněla v autobuse batoh s doklady. Nakonec pomohli strážníci, ztracený batoh našli a přivezli čtvrt hodiny před odletem přímo na letiště.

Že nemá zavazadlo s cestovním pasem, zjistila mladá žena záhy poté, co s ním autobus odjel. Začal souboj s časem, do odletu jí totiž zbývalo jen 40 minut.

Pardubičtí strážníci přes operační oddělení dopravního podniku zjistili, že autobus, jehož číslo si naštěstí žena zapamatovala, právě stojí na točně.

Kontaktovali tedy řidiče, který v autobuse zapomenutý batoh skutečně našel. Strážníci zavazadlo vyzvedli a vyrazili s ním na letiště. 

„Cestou ještě stihli vybavit potřebný formulář k předání. Uplakaná slečna již čekala před letištěm, podepsala dokument a spěchala na odbavení. Let stihla,“ řekl mluvčí pardubických strážníků Jiří Sejkora.

Pro mladou ženu dopadla celá věc dobře i proto, že na menším regionálním letišti není odbavování cestujících tak náročné, pracovníci letiště tak mohli být shovívavější a na doklady počkali.