ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Leila Hamdanovápro iDNES.cz

Dvakrát boural v odcizeném autě a vykradl prodejnu, muže chytili až v Brně

  • 3
Čtyřiačtyřicetiletý muž v Ústí nad Orlicí ukradl auto z hotelu, dvakrát s ním boural a během cesty ještě stihl vykrást prodejnu ve Svitavách. Chytili jej až v Brně.

Čtyřiačtyřicetiletý pachatel využil nejdříve chvilky nepozornosti u obsluhy v hotelu v Ústí nad Orlicí, získal čip a volně se pohyboval po budově. Zde odcizil klíčky od Peugeotu Boxer.

„S ním vyjel z garáže, při tom však poškodil nosný sloup objektu a garážová vrata,“ uvedla policejní mluvčí Eva Maturová s tím, že i přesto muž vyrazil do Svitav, kde měl další nehodu. „Při předjíždění se bočně střetl s Mercedesem Benz,“ dodala.

I z tohoto místa ujel, auto zaparkoval opodál a násilně se vloupal do místní prodejny. „Sám uvedl, že prošel několik kanceláří, kde ukradl fotoaparát, nějakou hotovost a tablet,“ sdělila Maturová.

Podezřelého po činu zachytily kamery, které ukázaly, že muž zamířil na nádraží, odkud odjel do Brna. „Tam už na něj čekali kolegové, kteří jej okamžitě zadrželi a odcizené věci jim vydal,“ řekla Maturová.

Čtyřiačtyřicetiletý podezřelý byl už za podobný čin několikrát odsouzen, naposledy z vězení vyšel v listopadu loňského roku. Navíc měl i zákaz řízení.

„Ke všemu se přiznal a teď mu hrozí další tři roky vězení,“ dodala Maturová.