Diskuze

Verdikt o osudu sochy Špinarové oddalují rozdílné názory odborníků

O osudu soch zpěvačky Věry Špinarové, ale i písničkáře Karla Kryla a hudebního skladatele Leoše Janáčka v centru Ostravy se původně mělo rozhodnout v březnu. Radní obvodu Moravská Ostrava a Přívoz však konečný verdikt odložili na duben. Názory oslovených odborníků se totiž často radikálně lišily.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nejlepší je ten "znalec", který po inkasu řekl: Nechte to tam, ono se to vyjasní. (Samozřejmě jsem si ta slova vymyslel, ale tak nějak mi z textu vyplynulo.)

0 0
možnosti

Socha paní Špinarové se mi nelíbí. Naopak sochy L. Janáčka i p. Kryla jo (ikdyž je pravda, že nechápu ten "kufr" pod paží)

0 0
možnosti

Ten si asi sbalil do emigrace.

0 0
možnosti

tak být autorem sochy, velmi brzy bych přešel do ofenzívy a podal na pavlíka žalobu.

0 0
možnosti

Nebo by mohl ještě přitvrdit a vyhrožovat koncem kariéry.

4 0
možnosti

A proč řeší i Kryla? To, že se někomu nelíbí Špinarová, tak to neznamená že vše ostatní je špatně. Připomíná mi to dobu před cca 60 roky.

1 0
možnosti

V Karlových Varech mají Masaryka, co víc vypadá jako Lenin a není tam taková hysterie.

2 0
možnosti

R26a68d68e78k 69H73o82d63a76ň

19. 3. 2019 10:38

Vzhledem k složení obyvatelstva KV je ten Lenin asi příhodnější :D

3 0
možnosti
Foto

O59t18a 60B79l60a84ž80e12k

19. 3. 2019 9:55

Sochy tohoto autora jsou mizerné - rozplizlé - bez tvůrčí invence. Ale prosím - chápu, že názory se mohou velmi lišit. Rozhodující by měl být názor pozůstalých - rodiny. A ten je jasný...

0 1
možnosti

Zaráží mě, že se kritici nevyjádřili v průběhu realizace. Na fotkách vidím studii a tu přece musel někdo posoudit. Nebo to byla nějaká tajná výroba?

3 0
možnosti

Nějaké veledílo to teda není, ale ta hysterie okolo mi přijde přehnaná. Kdyby ji nevedl syn Špinarové tak by to vyšumělo. Má být rád, že jeho matka má pomník. A tak hrozný mi zas nepřipadá.

9 4
možnosti

mě se docela líbí ta obhajoba stylem: Vždyť to zase tak příšerný není. To je jako ze školy přitáhnout vysvědčení plné čtyřek a slavit, že tam mohly být i pětky.

5 2
možnosti

Upřímně nechápu ten odpor... Tak není to portrét, ale Špinarovou bych v té soše OKAMŽITĚ poznal, i kdybych nevědělo koho má jít... Názory na umění mohou být různé, ale nechápu ten level hysterie vůči právě této soše... Osobně bych ji tam určitě nechal...

11 3
možnosti

OK. Jste nějakým způsobem otevřený umělecké licenci a poznal byste jí. Ale jejímu synovi tu sochu v podstatě museli představit a nepoznává ji stále.

0 0
možnosti

Už tomu přestaňte říkat Špinarová. Je to Dana Drábová a hotovo.

5 3
možnosti