Diskuze

Zase Otice. Nehodami proslulý přejezd na Opavsku zmizí až s obchvatem

Úterní nehoda s deseti zraněnými na železničním přejezdu v katastru Otic-Rybníčků na Opavsku byla již čtrnáctá v tomto místě od roku 2008. Správa železniční dopravní cesty chce, aby tudy auta vůbec nejezdila. Jenže musí čekat na výstavbu obchvatu, která je v začátcích.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pokud musí řidič dávat ještě za přejezdem přednost na hlavní, ale mezi přejezd a tu hlavní silnici se nevejde, je to idiotsky navržený přejezd.

Případně by tam mělo být omezení podle délky soupravy - sem kamion prostě nesmí.... V článku jsem nikde nenašel že by tam omezení bylo a řidič jej nerespektoval.

0 0
možnosti

Otice za nic nemůžou, ale skvělí profi řidiči

2 1
možnosti

Tak tenhle přejezd vypadá podle fotomapy na velký problém pro náklaďáky. Pokud by se mělo striktně dodržet pravidlo, že nelze na přejezd vjet, pokud nedovoluje situace za ním bezpečné přejetí, byl by pro delší soupravy de facto neprůjezdný a je otázkou, zda by před ním neměla být zákazová značka pro vozidla přesahující danou délku.

Za tohle SŽDC opravdu nemůže.

2 0
možnosti

A za co někde jinde může SŽDC?

0 0
možnosti

P90e71t14r 82L91e95s19a81n

31. 7. 2019 14:31

Může mi někdo říci, proč tam ten motorák vůbec jezdí? Je to jen archaický přežitek mezi dvěma blízkými městky, kde po stejné trase jezdí autobusy za mnohem nižší cenu a s nižšími emisemi.

0 2
možnosti

Když se ví, že se tam často bourá, proč SŽDC ten motoráček před tím přejezdem nezpomalí značkou? Kdyby tam jel pomaleji, určitě by měl možnost na situaci na přejezdu reagovat. Najíždí se tam skutečně na velmi frekventovanou silnici a kamionu může trvat dlouho, než na ni najede.

Takhle se spoléhá na nějaký obchvat a čeká se na další nehody.

Když jsem jezdíval rychlíky za zaměstnáním tak na přejezdech, na kterých kvůli technickým problémům nefungovala signalizace, jely vlaky doslova krokem a ještě k tomu výstražně houkaly. Tady projíždí motoráček 2x za hodinu a myslím, že to zpomalení na trati Opava-Hradec by ho nezabilo.

0 2
možnosti

Ne, chyba je u řidiče motorového vozidla. Než dojede k přejezdu má tam značek o tom, že bude křížit železniční trať požehnaně. Přesto řidiči na to kašlou.

4 0
možnosti

Přejezd jako takový problém není, osobní auto nebo bus se za něj vejdou. Ale ten obchvat měli asi začít řešit už ve chvíli, kdy tam začali budovat průmyslovou zónu, na hustý provoz kamiónů takováhle silnička a přejezd prostě dělané nejsou.

0 0
možnosti

no a proč se nejezdí přes Otice?? Chápu, že lidem to bude vadit, ale když to tam je problém a nehod jak máku... Tam by neměl problém s vlakem a zařadí se na cestu jinde

0 0
možnosti

Jaké obecné ohrožení z nedbalosti?

To, že nezastavil na té stopce, je jednoznačný úmysl!

Dokud za takové chování nebude automaticky trest minimálně 3 roky dle § 272, nic se našich cestách nezmění...

1 2
možnosti

P58e57t66r 16D52r33a55p63a25l

31. 7. 2019 12:58

zkus si to přečíst ještě jednou

1 1
možnosti

Lidi jsou proste neponaucitelni

1 0
možnosti

jj furt jezdi vlakem...:-P

1 1
možnosti