ilustrační snímek | foto: Tomáš Frait, MF DNES

Oprava potrubí uzavře hlavní průtah Krnovem, řidiče čeká objížďka

  • 0
Kvůli generální opravě parovodního a kondenzačního potrubí čeká řidiče v Krnově série omezení včetně bezmála třítýdenní úplné uzavírky hlavního průtahu městem. Ta ovlivní i provoz městské hromadné dopravy.

„Společnost Veolia Energie provádí generální opravu parovodního a kondenzačního potrubí na náměstí Hrdinů mezi křižovatkou s ulicí Petrovickou a kruhovým objezdem v Jesenické ulici,“ řekla mluvčí krnovské radnice Dita Círová.

Prozatím kvůli tomu ubylo parkovacích míst na náměstí Hrdinů. „Od 12. do 30. června dojde k úplné uzavírce Jesenické ulice, a to v části mezi kruhovými křižovatkami. Práce totiž budou pokračovat přes silnici I/45 ve směru k Mikulášské ulici v otevřeném výkopu,“ upozornila Círová.

Zmíněný úsek propojuje výpadovky na Bruntál, Město Albrechtice, Polsko i na Opavu a je velmi dopravně vytížený. Objízdná trasa povede ulicemi Revoluční, Nádražní a Mikulášská.

Krnov chce lepší křižovatky či přestupní uzel u nádraží, radí se s občany

Uzavírka ovlivní i hromadnou dopravu. Autobusy 801, 804 a 805 budou od 12. do 30. června v obou směrech jezdit po trase Jesenická–Mikulášská–Bezručova–Revoluční a zastávka Krnov, autobusové stanoviště se dočasně přesune do Mikulášské.

„Zastávka bude v blízkosti evangelického kostela, tedy na stejném místě jako při opravě průtahu městem před třemi lety,“ upřesnila Kateřina Peterková z odboru organizačního. Jízdní řády se měnit nebudou. Zbývající linky využívající tutéž zastávku uzavírka neomezí.

V bezprostředním okolí Mikulášské ulice bude zároveň omezeno parkování. Oprava potrubí potrvá nejpozději do 30. září.

1. října 2021