- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Asi jako že po nesquicku děti hezky porostou a po brumíkovi budou lítat.
Nadpis je o margarínu, článek o Omega3. Margarín pochopitelně je pro srdce lepší než živočišné tuky, to nejde zpochybnit.
Neni nad poctivý máslo. Margarín a podobný s...ky nežerou ani myši.
jak někdo může reklamám věřit. Zázračné jogurty, růžový přípravek na skvrny(100x lepší je ten český za 60,- kč), jakási miniflaštička, co zvyšuje obranyschpnost a samozřejmě margarín.........chuťově snad nejhorší (hned po ho...) co se dá namazat na chleba
Zrovna teď Pavlína Wolfová v rádiu zpovídala jedno dítě. Ptala se, jakej je rozdíl mezi bio banánem a tím obyčejným. A to dítě, že je ten bio zdravější. Ale proč je zdravějí, to už říct nedokázalo. Myslím, že takhle uvažuje hodně lidí, prostě si neověřují, jestli jsou získané informace pravdivé.
Jo, rozbalíš čtvrťkilovku másla a třeš s ní postiženého po holé hrudi proti směru hodinových ručiček.
Margaríny, tj. ztužené tuky, skutečně nejsou příznivé pro stav cév a srdce. Tzv. rostlinné máslo typu Flora, Rama, Alfa - to ovšem nejsou margaríny, neboli hydrogenizované tuky. Jsou to přírodní oleje, kde tuhá složka je získaná z palmového nebo kokosového oleje fyzikální cestou, ztuhnutím při snížení teploty. Kdo má palmový olej, ať ho zkusí dát v zimě do místnosti, kde bude takových 14 st. - a uvidí, že přes polovina je ztuhlá a jen část zůstane kapalná. K této ztuhlé složce, oddělené, se pak přidá slunečnicový olej, spolu se to našlehá.
Floru např. doporučuje česká kardiologická společnost pro své pacienty a pro lidi s vyšší hladinou cholesterolu vůbec. Účinek je srovnatelný s konzumací slunečnicového oleje. U něj, stejně jako u olivového oleje, je prokázané, že cholesterol snižují. Srov. např. nízký cholesterol v středozemní oblasti, vč. Izraele, kde konzumují ještě víc vajec než u nás. Místo sádla totiž požívají olivový olej.
CHuťově mi Flora vyhovuje lépe než máslo. To si koupím jen výjimečně, mám radši tuk, který jde rovnou mazat a není z lednice tvrdý.
Zdravotně prospěšné jsou ovšem jen kvalitní rostlinné tuky, ne ty superlevné, kde jde o hydrogenizované oleje, tj. skutečné margaríny. Než ty, tak je máslo zdravější, z hlediska výše cholesterolu v krvi. A jde o celkovou dietu, tj. jestli někdo manže na chleba máslo nebo Floru nemusí být rozhodující. Máslo taky může lépe vyhovovat lidem s žlučníkovými problémy.
Dávno už neplatí, že "margarín" je levnější než máslo. Naopak, stojí více, ty kvalitní určitě.
Margarýn nežerou ani myši. Mam určitý pochybnosti, jestli by to žralo (aspoň) prase. Samozřejmě nemyslíme-li dvounohý prasata.
Margarín bych už nikdy nevzala do pusy, je to produkt chemického průmyslu dosti nevalné chuti.
držím se zásady, co není dobré, nemůže být zdravé, maximálně neutrální.
takze pani z Ucka rekne, ze je potreba jeste dalsi vyzkum. vlastne je potreba tolik vyzkumu, dokud se nenajde jakykoli, ktery vyzni pozitivne.