- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Já je u babičky slepicím brala ještě teplý zpod zadečků. A babička mi je hned usmažila na máslíčku. To bylo pošušňáníčko. S pažitkou a čerstvým jihočeským chlebem.
Meloun skladovat nad 10 stupni????Meloun je nejlepší vychlazený teplý meloun by ani prase nejedlo
.....a tyto rady poskytla čtrnáctileté Irmě její babička.....nejvíc mě vzalo to, jak jsou nejrizikovější skupinou plísňové sýry, zelí má nízký obsah vody,zeleninu v chladničce zabalit do mikroteňáku..........
....prý " organizace Food Safety and Inspection Service US Department of Agriculture" :-)
Vyndávat z lednice všechny věci a mýt lednici každé 3 týdny je návod k tomu, jak způsobit kazení potravin, které tam vrátíte. Cokoliv se tam vrací, musí to být dříve než se to stačí ohřát. Proto nikdy lednici nedoporučuji mýt tak, jak se uvádí v článku. Nejlépe je mít v ní stále čisto a příležitostně vždy očistit jen jednu přihrádku a lednici zase urychleně zavřít. Pak se v ní nic nekazí, když nic s krátkou trvanlivostí v ní není víc než 2 týdny. Základem je ovšem lednice s automatickým odmrazováním včetně mražáku. Jen taková udrží uvnitř nízkou vlhkost, aby se plísním nedařilo. Jestliže se něco náhodou začne kazit uvnitř sáčku, pak to patří jen do odpadků, protože obvykle celá potravina už nebyla vpořádku.
Já tedy nevím jak páni redaktoři, ale plesnivý věci normálně vyhazuju Oškrabování a vyřezávání plísní bylo za našich matek a babiček...
... staci z ni vyndat ten syr a snist ho, hned je po smradu.
Přesně tak. Plíseň olížu, zbytek sežeru...
proč asi, pod sklem je to růžové, ale na světle šedivé, to chce si to prohlédnout hned mezi regály a případně jim to tam odložit a pokračovat bez hádání.