Diskuze

Plesnivou mrkev můžete sníst, chleba vyhoďte

Oškrábat plíseň z marmelády, z broskve nebo vlašských ořechů a sníst je nebývá nic výjimečného. Ale zbavíme se odstraněním nevábného povlaku i případných zdravotních rizik? Nikoli. Můžeme si přivodit zažívací potíže, ale i poškození jater a ledvin, v některých případech dokonce rakovinotvorné bujení.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
HP

Hery Potrovka

6. 4. 2009 20:31
Vejce jsou nej 3 dny po snesení?

Já je u babičky slepicím brala ještě teplý zpod zadečků. ;-D A babička mi je hned usmažila na máslíčku. To bylo pošušňáníčko. S pažitkou a čerstvým jihočeským chlebem. VVV

0 0
možnosti
A

AlBunda

14. 3. 2009 2:44
plesnivý nežeru

0 0
možnosti

karelsantora

12. 3. 2009 10:39
Cože????

Meloun skladovat nad 10 stupni????Meloun je nejlepší vychlazený R^ teplý meloun :-©:-©:-©:-©:-©:-© by ani prase nejedlo ;-DR^

0 0
možnosti
LA

Ladino

13. 3. 2009 7:36
Re: Cože????

Pod 10 stupnu neni melou vychlazeny a ledovy...

0 0
možnosti
ZP

vymrzovac

11. 3. 2009 8:01
Irma si asi zakládá domácnost....

.....a tyto rady poskytla čtrnáctileté Irmě její babičkaR^.....nejvíc mě vzalo to, jak jsou nejrizikovější skupinou plísňové sýry, zelí má nízký obsah vody,zeleninu v chladničce zabalit do mikroteňáku..........:-/

0 0
možnosti
S

stella.a

10. 3. 2009 19:48
inteligence...

....prý " organizace Food Safety and Inspection Service US Department of Agriculture" :-)

0 0
možnosti
MG

Rubik1

10. 3. 2009 18:26
Jak často mýt uvnitř lednici

Vyndávat z lednice všechny věci a mýt lednici každé 3 týdny je návod k tomu, jak způsobit kazení potravin, které tam vrátíte. Cokoliv se tam vrací, musí to být dříve než se to stačí ohřát. Proto nikdy lednici nedoporučuji mýt tak, jak se uvádí v článku. Nejlépe je mít v ní stále čisto a příležitostně vždy očistit jen jednu přihrádku a lednici zase urychleně zavřít. Pak se v ní nic nekazí, když nic s krátkou trvanlivostí v ní není víc než 2 týdny. Základem je ovšem lednice s automatickým odmrazováním včetně mražáku. Jen taková udrží uvnitř nízkou vlhkost, aby se plísním nedařilo. Jestliže se něco náhodou začne kazit uvnitř sáčku, pak to patří jen do odpadků, protože obvykle celá potravina už nebyla vpořádku.

0 0
možnosti
R

Rebecca.Styx

10. 3. 2009 16:58
heh

Já tedy nevím jak páni redaktoři, ale plesnivý věci normálně vyhazuju;-D Oškrabování a vyřezávání plísní bylo za našich matek a babiček...

0 0
možnosti
RAT

RAT

10. 3. 2009 16:49
autore

zkousel si dat 5 litru varici polevky do lednice? (Y)

0 0
možnosti
JM

Hucul

10. 3. 2009 13:43
Kdyz nam smrdi lednice...

... staci z ni vyndat ten syr a snist ho, hned je po smradu.

0 0
možnosti
JH

Hejtmy5

10. 3. 2009 18:54
Re: Kdyz nam smrdi lednice...

Přesně tak. Plíseň olížu, zbytek sežeru...

0 0
možnosti
K

klimap

10. 3. 2009 13:16
Uzeniny a fialové nasvícení,

proč asi, pod sklem je to růžové, ale na světle šedivé, to chce si to prohlédnout hned mezi regály a případně jim to tam odložit a pokračovat bez hádání.(Y)

0 0
možnosti