- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Kravske mleko je dobre akorat pro tele, ne pro cloveka.
A teď už jenom autora a název toho veledíla, ze kterého vy a vám podobní tuto větičku neustále dokola papouškujete.
Mléčné výrobky jsou považovány obecně za zdravé – Nesmysl č. 1. Velká část lidí je považuje za škodlivé, třeba kvůli zahleňování.
Mléko je cenným zdrojem plnohodnotných bílkovin – Nesmysl č. 2. Nějaké bílkoviny tam jsou, ale je jich tam žalostně málo.
Syry, jogurt, acidofilne mlieko atd. to je skodlive ? Preto, lebo to za skodlive povazuje velka část populacie ? No dobře....
Vzhladom na fakt, ze mlieko obsahuje možno 90 % vody tam iste kvantitativne moc bielkovin nebude....
Nevěřím žádnému nutričnímu odborníkovi, který doporučuje mléko, zvlášť když argumentuje vápníkem. Už bylo tisíckát prokázáno, že mléko a vápník v něm škodí mimo jiné kostem, ale i zdraví celkově.
Největším zdrojem vápníku je čistá voda. Taky jsem se tomu divila, ale je to fakt.
Jo, co je hnědý, tak je zdravý. :-) hnědý cukr, hnědé housky, hnědé těstoviny...
Kdyby si lidé občas přečetli složení výrobku, tak by se pak nedivili... Nedávno mě pobavil jeden výrobek v nejmenovaném supermarketu. Na etiketě bylo napsáno: ,,Sušenky z ovesných vloček", no a popřečtení složení jsem zjistila, že vlastně ovesných vloček je ve výrobku 5% a zbytek je pšeničná mouka (myslím, že okolo 80%) a další ingredience. Občas není na škodu si přečíst složení a ne jenom dát na etikety.
by mě zajímalo, proč to u toho jídla je tak divně zařízený - příroda přece všechno zařídila dokonale, nějak se stalo, že neuvěřitelně komplikovaný systém lidského těla funguje, dokonce si nějak ta funkční hromada buněk, cév, tekutin apod uvědomuje sebe sama (což je samo o sobě záhada záhad), kromě toho to všechno funguje v nějakém systému s dalšími živočichy jako naprosto dokonalý a námi nikdy neuchopitelný systém. A v tom všem zařídila to, že nám chutná slaný, sladký, tučný, alkohol a pod. To co nám chutná, je (podle našeho šíleně omezenýho vědomí, který se tak strašně touží přiblížit "pravdě") pro nás "škodlivý", to co bychom "měli" (podle nás ovšem, težko říct jestli podle matky Přírody), to je většinou dost nuda. Záhada. Proč to tak je? No, asi budu žít radši pokorně "v souladu s přírodou", poslouchat hlas svých chutí a budu jíst to, co mi chutná a ne to, co mi někdo tvrdí, že bych měl. Život je dost krátkej na to, abych ho řídil podle názoru jiných lidí. Takže si jdu dát další škvarkovou placku a zaleju to druhým kafem se dvěma cukry, mňam. Mimochodem, když se člověk ráno proběhne a nebo jezdí do práce na kole, tak jsou i ty škvarkový placky úplně v poho.
Tak když v souladu s přírodou, tak zkuste ty švarky a kafe jíst/pít syrové, přímo z přírody
Z používání slova cereálie se stala divná móoda. V obchodech píšou cereální houska, ale cereálie=obilí, necereální houska neexistuje.
Jaká móda? Jen obchodní trik pro lidi, co nepřemýšlí a neví, co ta slova znamenají
Já se vždy jen směji, když vidím ty nápisy: multicereální houska
Protoze lide jsou ovce a kdyz jim reknes, ze to je zdrave tak to je zdrave i kdybyys jim naserviroval kozi bobek
To máte těžké když jeden rok je zdravé tohle a druhý už zase ne. Jeden článek tvrdí to, druhý zase ono. Kde získávají informace ty neovce?
tento článek by si měly především přečíst ženský, jenže něco jim říkat, je marný, je marný, je marný
No,no,. no snad to není s námi až tak hrozné!!! Já vidím jako základní problém, proč se proboha tolik přeslazených, tučných, slaných atd. naprosto nezdravých věcí produkuje??? Je fakt, že najít nesladké jogurtové mléko v obchodě takřka nelze...a že bych měla chuť stloukat si máslo, vyrábět jogurty, péct všechny slané a sladké pochutiny, to tedy opravdu ne!!!