- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
taky nechápu,proč všichni žijí v domnění,že hovězí maso je špatné
No to je canc a slátanina. Nechápu, kdo toto napsal. Je tam spousta polopravd a nesmyslů. Jednak červené maso není problém, pokud je libové. Na druhou stranu hovězí má horší tuk, než vepřové. Z toho vyplývá to máslo (resp. tuk z mléka). Sádlo je z hlediska cholesterolu výrazně lepší, než máslo. Dále nevím, proč by mělo být špatné mleté maso. K těm vajíčkům, jedno vajíčko fakt nevadí, ale málokdo si dá jen jedno a současně je vajíčko zastoupené i v jiných potravinách. Takže ne že vejce nevadí. Nevadí jen v omezeném množštví. A dále jsem z článku nepochopil, jak z v brambor stane cholesterová bomba. Nemyslel snad autor přeměnu škrobu v těle na tuky? To by ale platilo i na jiné potraviny.
V kupovaném mletém je hlavně tuk. Do kaše občas dávají hodně smetany. Jinak souhlas :)
Sex! - Zapoměli zase na blahodárné účinky sexu! ... Pak nemají chlapi trpět předčasnou ejakulací, když na sex přijde jen vyjímečně?! ... Při tom sex tak báječně snižuje hladinu cholesterolu!!!
Většinou se k úrovně článku nevyjadřuju, jenže teď mi to nedá.
Tak prvně - největším problémem lidí není složení stravy, jako "obžerství".
A za druhé - naprosta většina článků o stravování je ovlivněna moderním lékařstvím, které do detailu rozpitvá jeho složení. Kus toho a kus toho, málo toho. Kéž by se udělal kvalitní článek o stravování z hlediska přírodní medicíny, nedej bože energetického vlivu na člověka…
Chachacha! Bramborová kaše v restauraci že je ze smetany, másla.... Leda tak z nějakého prášku rozkvedláného ve vodě a ohřátého v mikrovlnce! V restauraci je lepší si dát jako přílohu obyčejné vařené brambory-na těch v podstatě nemají co pokazit!
Nemají co pokazit? Chacha! Všechno dokážkou pokazit!
Zde článek amerického kardiochirurga: Velká cholesterolová lež
Opravdu velice zajimavy clanek Zaslouzi si daleko vetsi pozornost nez ten, pod kterym prave diskutujeme Diky.
Neexistují nasycené a nenasycené tukym ale jenm kyseliny. I takové vepřové sádlo má minimálně 30% kyseliny olejové (nenasycené) a olivový olej nejmén 30% kseliny stearové (nasycené. Tělo tytuky v tekém střevě musá rozložit na kyseliny a gliceri a po vstřebání je pět skládá na tuky a je mu jedno odkud se vzaly ty mstné kyseliny. Není už vůbec jasné, proč tuky s vysokým obsahem nasycených kyselin zvyšují cholesterol, když ho samy neobsahují (typickým příkladem je palmový ole). Všechno to jsou bláboly. Cholesterol v žloutcích nevadí, protože žloutek současně obbsahuj lecitin, který podporuje tvorbu HDL cholesterolu. Nejvíce cholesterolu je v mozku nejenom v lidském a bez něj by mozek nemohl mysle. Díky cholsterolu z masa se z lidoopů vyvinul člověk s velkým mozkem
tak a teď jak je to ve skutečnosti:
http://naturalbias.com/12-reasons-why-saturated-fat-is-good-for-you/
Tedy nezda se mi, ze by se autorovi podarilo ty myty clankem nejak rozprasit ... vicemene nam dovolil jedno vajicko, zivocisny tuk je i nadale tabu, na/do brambor(y) si dejte rostlinny maslo . Osobne s zivocisnym tukem nemam problem, mam spis problem zivit se "valecnymi" potravinami a polotovary.