Diskuze

Osudové jídlo: genetická odolnost je důležitější než trendy ve stravování

Bílé jedy, maso a pšenice. Potraviny, které jsou součástí našeho běžného jídelníčku, procházejí revolucí. Během posledních sto let se zásadně změnil jejich obsahový profil. Spousta lidí na to reaguje radikálně - fyzicky i psychicky. „Problém je mnohem starší a nesouvisí jen s tím, co jíme, ale také kolik,“ říká MUDr. Josef Jonáš, lékař působící v oblasti alternativní medicíny.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

J20i88ř32í 92M48a91c93e67k

27. 11. 2019 13:22

Článek má hlavu a patu, říká to, co dnes začíná tvrdit více lékařů. Ale většina diskutujících, odchovaná marxistickým materializmem, se jaksi nemůže smířit s tím, že by měli pro zdraví dělat něco jiného než polykat prášky ;-D

6 8
možnosti
TK

Marxistický materialismus? 8-o;-D

0 0
možnosti
Foto

Hej, pane autore, již ve starověku lidstvo nezobalo obilniny, ale používalo kamenných mýnů, již z toho důvodu, že mouka je stravitelnější než zrno. A pšenice byla opravdu vyšlechtěna tak, aby dávala co největší výnosy, je z obilnin nejchutnější. Maso bývalo jedenkrát týdně a někdy vůbec - to říkal můj otec. Mnozí žili déle a mnozí umřeli dřív, tak už holt život vypadá. Nechejte každého ať žije po svém. Já např. mám krevní skupinu 0, podle dietiků mám jíst maso. Nevíte proč mám dost často chuť na buchty nebo bramborové placky?

3 1
možnosti
MJ

A odkud jste přišel na to, že máte jíst maso? Podle krevní skupiny?

0 0
možnosti
MD

Po dvoch odsekoch mi bolo úplne jasné, že sa jedná o šarlatána. Ozaj prémiová žurnalistika.

10 4
možnosti
JM

J83i89ř69í 63M89a32c52e41k

27. 11. 2019 13:18

S čím konkrétně nesouhlasíte? Přecpáváte se cukrem a moukou? Ale kdybyste četl pořádně, tak on píše, že ne všem vadí to samé.

2 2
možnosti
KD

K97a52r55e16l 24D37r32d93a

27. 11. 2019 6:35

Já chodil jeden čas k Marešovi, že prý má Jonáš plno na dlouhé měsíce dopředu. Měl to být jeho žák. Zajímavé, celostní medicína, ordinace a pan Mareš v bílém plášti nemá titul MUDr. Když jsem viděl AKTIP, některé metody znám osobně. Dle mého pohledu fungují. (Z pohledu křesťana, jde o okultismus.)

Řešil jsem tady alergii a výsledky žádné. Upravit stravu, Joalis... Zyrtec je proti tomu sázka na jistotou. Na plicním mi pak vysvětlili, že jsem si nechal rozjet astma dík neléčené alergii.

Každá návštěva tehdy byla za 1500,-. Platili jste za konzultaci a Joalis. Ač to bylo pokaždé v jiné sestavě "léků", cena vždy vyšla cca 1500,-.

Koukám na ceník Jonáše, dělá jen "konzultace", za dospělého bere 2500,- za dítě 2000,-. K tomu dostanete léčivý přípravek. Model shodný jako před lety.

8 0
možnosti
VT

Jonáš na iDnes... No dobrá. Tak příště některý ze sedmi trpaslíků? Třeba Kejchal?

3 3
možnosti
JM

J34i53ř25í 81M88a78c25e37k

27. 11. 2019 13:19

A nějaký konkrétní odborný poznatek proti tomu, co se v článku píše?

1 0
možnosti
Foto

Potraviny urychlující stárnutí se jedí mnohem více než třeba před 70 lety. Obsah akcelerátorů stárnutí v potravinách je přírodního původu. Akcelerátory stárnutí nejsou žádná exogenní aditiva ani éčka. Možná právě proto lidi, kteří úzkostlivě dbají o své zdraví, přijímají více potravin urychlujících stárnutí. Nemusí to být žádní géniové ani logicky myslící lidí, aby podlehli dojmu, že se kvalita potravin zhoršuje.

Vyrábějí se také potraviny urychlující stárnutí pro majetnější klientelu. Některé druhy stojí třeba 400 Kč/kg. Pro většinu populace se dostupnost potravin urychlujících stárnutí zajišťuje formou dotací, aby se z nich vařilo ve školních a závodních jídelnách. Pro zákazníky, kteří chtějí být co nejvíce zdraví, se vyrábějí potravinové doplňky s akcelerátory stárnutí. A teď vám položím otázku: Jak je možné, že lidé dobrovolně pojídají potraviny a doplňky s akcelerátory stárnutí?

0 3
možnosti
MJ

Máte prosím nějaký odkaz o akcelerátorech stárnutí?

2 0
možnosti
Foto

Pane MUDr. - vy byste se měl vrátit zpátky do školy a doučit se farmakokinetiku. My ani nepotřebujeme vědět, co to udělá za 20 let. Když to za 10 let udělá nic, tak za 20 let dvakrát nic.

1 5
možnosti
JM

J16i92ř60í 68M41a89c32e30k

27. 11. 2019 13:20

Takže třeba kuřák, který neonemocní do 10 let, neonemocní ani později?

3 0
možnosti
MB

Super článek, má to hlavu a patu, v podstatě nic převratného, ale selský rozum, všechno dává smysl. Jenom mě zaráží ty příspěvky tady, pana Jonáše neznám a jestli je pravda, co tu někdo píše níže, tak to na něj vrhá úplně jiné světlo než tenhle rozumný článek.

3 5
možnosti
JM

J69a92n 52M54e50r87t26a

26. 11. 2019 11:52

Problém je v tom, že jsou tam takové obecně známé věci, co vám řekne kde kdo, a pak do toho přimíchané nesmysly (zdaleka ne vše v tom článku dává smysl), které nahrávají Jonášovu byznysu. A zároveň propaguje své jméno v médiích.

12 0
možnosti
MB

Že prý není méně pohybu než před sto lety... Jestli jsou i jeho ostatní tvrzení tak "pravdivé" jako toto, tak potěš koště...

To se iDnes divím, že takové kecy vůbec uveřejňuje..

12 0
možnosti
MT

M75a49r94i31o 88T16r35n43k14a

28. 11. 2019 10:53

No v priemere mozno aj hej.

0 0
možnosti