Diskuze

Šumperk chce pokácet „obtěžující“ lípy na náměstí, ochranáři jsou proti

Vlnu protestů vyvolalo rozhodnutí šumperského zastupitelstva vykácet alej lip na náměstí Míru, kde sídlí radnice. Nahradit je mají javory. Obměnu město zdůvodňuje nevhodností a nesourodostí výsadby, podle posudků navíc nejsou stromy v dobré kondici a problémem je i „medování“ lip, které vadí hlavně parkujícím motoristům.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ŠT

Lípa je český národní symbol. Úžasné jsou jako solitérní stromy a aleje. Také nechápu, proč je někdo sázel v centru města kolem radnice a neuvědomil si tyto možné problémy. Ale to ještě není důvod pro to, aby byly tyto relativně zdravé dřeviny pokáceny. Obávám se ale, že když pokácení nevyjde, tak jim bude stejně časem pomoženo (nezalévání, otrávení, nabourání apod.) :-(

0 0
možnosti

Přesadit nejde ? Chápu, že motorovka je levnější, ale třeba Němci tu techniku na přesazování stromů mají (dokonce většinou na podvozku od Tatry). Už se to na pár stavbách používalo i u nás.

1 0
možnosti

Když se podívám na fotky...........

Jsou to takové ty výsadby, kde v díře o průměru metr je strom, dál už je dlažba. Takže přesadit možno, ale minimálně 2 další metry kolem by se musely rozkopat.

1 0
možnosti
JS

to že nějaký retard neumí parkovat javor nevyřeší

2 0
možnosti