Otevření libereckého Grand Hotelu Imperial se blíží.

Otevření libereckého Grand Hotelu Imperial se blíží. | foto: Jan Mikulička, MF DNES

Aukce pokojů v Imperialu začíná. Koupím si ho taky, směje se hoteliér

  • 0
Od pondělka začne internetová dražba pokojů pro první noc ve vyhlášeném libereckém Grand Hotelu Imperial, který po nákladné rekonstrukci otevírá 25. září. Výtěžek poputuje na dobročinné účely, výherci aukcí dostanou na památku diplomy a jejich jména budou zanesena na pamětní desce.

Dražit lze na hotelovém webu www.grand-hotel-imperial.cz. „Bude se dražit ve čtyřech vlnách. První tři týdny to bude vždy patnáct pokojů týdně, poslední, čtvrtý týden pak dvacet pokojů,“ uvedl hoteliér Lukáš Pytloun.

Aukce začíná od jedné koruny, minimální příhoz činí pět set korun. „První dražba začíná 31. srpna v 8:31 a potrvá po celý týden do 8:30 posledního dne, kdy začne dražba další,“ vysvětlil Pytloun.

Každý může prostřednictvím dražby na dobročinné účely věnovat částku, jakou uzná za vhodné.

„Kdybychom to tak neudělali, tak by jako první v pokoji nejspíš automaticky přespal architekt nebo nějaký jeho známý a byla by to taková šaškárna. Když budeme dražit, může se samozřejmě architekt zúčastnit taky a přispěje navíc alespoň na dobrou věc. Já si taky určitě koupím svůj pokoj a řada mých známých taky. Myslím, že budeme patrně první hotel, který bude mít při slavnostním otevření úplně plno,“ usmívá se Pytloun.

První noc bude možno v Imperialu strávit z 25. a na 26. září. „Bude připraveno občerstvení, hrát bude kapela, diskžokej, předáme také šek s výtěžkem z aukce,“ zmínil Pytloun.

Pytloun: Imperial jsem nezažil, jsem ročník 1980

Co po dokončení oprav a úplném otevření hotel Imperial hostům nabídne? Pozoruhodný koncept jedinečně navržených designových pokojů.

Podílejí se na nich slavní čeští architekti a designéři - například Maxim Velčovský, Bořek Šípek, David Vávra či liberecký tvůrce Petr Stolín (více čtěte zde).

Obnova hotelu Imperial vyvolala nejen u obyvatel Liberce živé reakce: povídají si o ní u piva, na facebookových stránkách hotelu přibývá lajků i komentářů.

„Já sám Imperial moc nezažil, jsem osmdesátý ročník. Zaskočilo mě to, ale mile. Je to moc příjemné,“ usmívá se Pytloun.