Diskuze

Hospodský se pře s architekty kvůli stavbě terasy u liberecké Budvarky

Teráska s výhledem na Ještěd, na které by si hosté mohli vychutnat vychlazené pivo, rozdělila liberecké architekty. Ocelovou konstrukci chce u Budvarky vztyčit architekt Filip Horatschke, který zdejší restauraci zároveň provozuje. Stavba se ale nezamlouvá liberecké radě architektů.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KW

Architekt a takovouhle zrůdnost ? Tak od takového umělce bych nechtě ani kadibudku. Jsem zvědav, zda proslavený stavební úřad v Liberci tohle povolí.

1 0
možnosti
MM

Bylo by pěkný dát domu dobou terasu.

0 0
možnosti
PD

Nejsem ani architekt, ani přecitlivělý estét, ale tohle je hnusné už nedostavěné.

Nemyslím, že by se to po dostavění nějak zlepšilo.

V podstatě to na mě působí tak, jako kdyby v Praze přistrčili budovu bývalého Federálního shromáždění k historické budově Národního muzea.

5 2
možnosti
PK

Pokud je to novotvar, tak je architektonicky čisté to pojmout úplně jinak a odlišit to od originálu. Nicméně tohle je opravdu hnusné až nedostavěné.

0 0
možnosti
KM

Hnus! Podívejte se fakt v Rakousku nebo Německu, jak se to dělá u historických budov!

5 0
možnosti
SN

Točený pivo 0,45litru za skoro 50Kč. Smažák s hranolkama za 189 Kč.

Hlasuji nohama a už nepřijdu. Přijde mi to už moc napálený na Liberec.

Navíc tady jsou doma Svijany, Rohozec a Konrád. Pitím domácích piv zaměsnáváte lidi z okolí a ne nadnárodní europivní korporát.

Ale vnitřek udělali fakt krásnej, to se musí uznat. Protože nadnárodní korporát si to může dovolit a český snobský pepíček o tomhle nepřemýšlí.

5 1
možnosti
JP

Obvykle tam bývá plno. Když může být v Liberci Potrefená husa (Staropramen), PUOR (Pilsner Urquell), tak proč ne Budvarka. Svijany si svoji hospodu zrušily (bývalá Svijanka pod Zlatým lvem), teď je to částečně Radniční sklípek, kdo za Svijany nejvíc kope. Rohozec má svoji hospodu u pivovaru, stejně tak Konrád (i když tam je spousta námětů ke zlepšení :-) nebo třeba i Vendelín). No a ve městě je mraky hospod jak s výše uvedeným, tak i s dalšími druhy piva. Takže je z čeho vybírat.

A abych se vrátil k tématu článku, tento koncept hospody je mi milejší než to, co tam bylo předtím (Edward's). Věci co navrhuje pan F. Horatschke mají obvykle hlavu a patu, tak snad to donavrhne k oboustranné spokojenosti.

3 0
možnosti