Jan Rejžek

Jan Rejžek - Obal knihy Jan Rejžek: Z mého deníčku 1984-2003 | foto: Nakladatelství XYZ

Kritik Rejžek vytáhl svoje deníčky

  • 4
Glosátor Jan Rejžek přichází s retrospektivní knihou Z mého deníčku 1984-2003. Dílo doplňují ilustrace Štěpána Mareše, tato kniha nakladatelství XYZ je i pilotním dílem nového projektu.

Autor Jan Rejžek je pro mnohé nemilosrdný kritik světa showbyznysu a umělecké prostřednosti.

Tato kniha je shrnutím jeho "deníčků", které publikoval v letech 1984–2003. Jedná se o kompletní vydání textů, které Jan Rejžek uveřejňoval nejdříve ve Zpravodaji Jonáš klubu, v Kmeni a po listopadu 1989 ve Scéně, Prostoru, Lidové demokracii, Českém deníku a Metru.

Kniha je vzhledem k období vzniku unikátním sběrným dokumentem, na kterém lze zcela prokazatelně ilustrovat vývoj, proměny i směřování naší republiky v přelomových letech konce dvacátého a počátku jedenadvacátého století.

Mnohými svými výroky si Rejžek zajistil pozornost médií, veřejnosti i osobností, které mu proto mnohdy nemohly přijít na jméno.

V poslední době se média zabývala například soudním sporem mezi Rejžkem a zpěvačkou Helenou Vondráčkovou. Rejžek o ní kdysi v Lidových novinách prohlásil, že za svůj polistopadový návrat vděčí kontaktům s mafiány, kteří ji v 70. a 80. letech
prosazovali v médiích.

Vázaná osmisetstránková publikace s ilustracemi Štěpána Mareše se na trhu ocitne v září. Kniha bude nejprve k dostání prostřednictvím katalogu Popron Svět zábavy, od října pak v knihkupectvích.

Tato publikace je prvním společným projektem Nakladatelství XYZ a společnosti Popron média, vydavatele katalogu Popron Svět zábavy.

Díky této spolupráci budou mít zákazníci katalogu vždy možnost s časovým předstihem zakoupit novou knižní publikaci prostřednictvím katalogu či internetových stránek a získat tak předstih před ostatními čtenáři.