Za vodou 2006 - fanoušci Greenhorns

Za vodou 2006 - fanoušci Greenhorns - Fanoušci Greenhorns - festival Za vodou, Děhylov (17. června 2006) | foto: Jaroslav OžanaMF DNES

Za vodou zpíval kromě hvězd i déšť

  • 1
Na šest tisíc lidí dorazilo na čtvrtý ročník festivalu Za vodou v Děhylově. Slunečnou přehlídku hvězd folku, country i dalších žánrů na chvíli schladil déšť.

Průtrž mračen přišla v parném sobotním odpoledni během koncertu Hradištanu. I přes nepřízeň počasí kapela zařadila do repertoáru hit Modlitba pro vodu, který zapůsobil jako zaklínadlo a přivolal znovu slunce.

"Bylo super, až na ty sobotní lijáky," uvedla pro deník MF DNES návštěvnice Jana Malá.

První stovky návštěvníků areál loděnice u řeky Opavy, který skýtá nejen zajímavé festivalové kulisy, ale i plnohodnotné zázemí pro návštěvníky, uvítal v pátek večer, jehož ozdobou byli třeba Fleret s Jarmilou Šulákovou nebo Dan Bárta.

Hlavní sobotní program pak zahájil Jiří Beránek poctou pro Karla Kryla. Dění na velké scéně zahájil objev letošní sezony, trojice Mistři a Markétka, který bude na počátku prázdnin usilovat o vítězství v prestižní soutěži festivalu Zahrada.

Kromě Hradišťanu se na hlavním pódiu postupně dále představili Pavel Žalman Lohonka a spol., Mňága a Žďorp nebo irský bard Glen Hansard se sólovým recitálem.

Menší altánková scéna pak nabídla harmonikářku Vesnu V. Caceres, klasici country Greenhorns, jejichž vystoupení oživili nadšení fanoušci s transparentem, nebo Sestry Steinovy.

Nedělní program, plný zejména začínajících nadějných kapel, už mohli lidé navštívit zadarmo. Na závěr jim zahrála Pavlína Jíšová a CS Band.