Kapela Yellow Sisters v klipu Diva

Kapela Yellow Sisters v klipu Diva | foto: Kristýna Svobodová

VIDEO: Yellow Sisters v rudých šatech už zase zpívají dospělým

  • 0
Vokální skupina Yellow Sisters přichází s novým videoklipem Diva v režii Tomáše Krejčího. Zvukovou stránku svěřila tentokrát americkému producentovi Billovi Harovi, který je dvojnásobným držitelem ceny Grammy. Píseň je první ukázkou z připravované desky.

Do klipu si zpěvačky pozvaly hned dva hudební hosty – zpěváka Ondřeje Rumla a beatboxera Honzu Melichara, který s kapelou v posledních letech vystupuje jako stálý host. Atmosféru klipu postavenou na ženském náboji dokresluje vášnivá taneční dvojice Javier Antar a Patricie Antar Poráková z pražského studia Tangonexion.

„Měly jsme s Yellow Sisters dlouhé období, kdy jsme se věnovaly našim rodinám a dětem, a tím směrem se vyvíjela i naše hudba. Po dvou dětských deskách se však konečně vracíme samy k sobě, připravujeme album pro dospělé a píseň Diva je z ní první vlaštovka,“ popisuje vznik singlu Bára Vaculíková, jedna ze zpěvaček kvartetu, který letos oslavil třináctou sezonu na scéně.

Industriální prostředí bývalé papírny ve Vraném nad Vltavou kontrastuje s atraktivním vzhledem čtyř žen v rudých šatech. Klip hraje barvami, vizuálními efekty, tancem a projekcemi nočního města. Kameramance Nině Ščamborové se v něm podařilo vybalancovat důraz na umělecké cítění Yellow Sisters, jejich ženskost a zároveň záměr prezentovat soubor jako sebevědomou „akapelu“ evropské úrovně.