Ozzy Osbourne

Ozzy Osbourne | foto: Live Nation

Ozzy Osbourne se vrátí do Česka a přiveze s sebou i Judas Priest

  • 6
Hudební legenda se příští rok vrací do Evropy, v pražské O2 areně se v rámci turné nazvaného No More Tours 2 představí 29. února 2020. Jako zvláštního hosta přiveze Ozzy Osbourne další významnou heavymetalovou kapelu Judas Priest. Vstupenky na pražský koncert půjdou do prodeje v pátek.

„Opravdu se těším na návrat do Evropy a děkuji všem fanouškům za podporu. Už se nemůžu dočkat, až se příští rok uvidíme,“ vzkazuje Osbourne. Turné odstartuje koncem ledna v rodné Velké Británii.

V Česku hrál Ozzy Osbourne naposledy loni v červnu, kdy se v rámci stejné koncertní šňůry představil v pražských Letňanech (čtěte recenzi koncertu ve článku Kdyby občas Ozzyho zvuk neodfoukl vítr, mohlo to být dokonalé). Tehdy přivezl pro změnu superskupinu Hollywood Vampires, v níž se sešli kmotr shock rocku Alice Cooper, kytarista Joe Perry z Aerosmith a na další kytaru Johnny Depp.

Příští rok se spolu s ním v O2 areně předvedou Judas Priest. Fanoušci tak budou mít šanci vidět a slyšet kapelu, která definovala podobu heavy metalu tak, jak jej známe dnes.

Aktuální koncertní šňůra byla původně avizovaná jako Farewell World Tour, nyní se propaguje pod názvem No More Tours 2. To je narážka na stejnojmenné turné z roku 1992, kdy Osbourneovi diagnostikovali roztroušenou sklerózu. Tehdy se rozhodl, že s koncertováním skončí, či ho aspoň omezí. Nemoc se následně nepotvrdila a hudebník se zase na pódia vrátil.

Anglické články o turné ostatně mluví jako o „semi-farewell“, tedy v překladu polorozlučkovém. Sedmdesátiletému rockerovi se prostě z pódií moc nechce. Koncertní termíny má zatím naplánované do července 2020.

Vstupenky na pražskou zastávku turné budou k dispozici v síti Ticketportal v cenách od 1 790 do 2 590 korun. Předprodej bude zahájen v pátek 3. května v 10 hodin.