Osobnosti rádia Limonádový Joe odcházejí

Posluchači pražského rádia Limonádový Joe se budou muset při ranním vstávání obejít bez obvyklých mystifikací a vtípků. Původní tvůrčí tým rádia totiž oznámil ukončení spolupráce se společností Barrandov FM, jež má licenci na vysílání zmíněné stanice.

Image netradiční stanice, která začala vysílat před čtyřmi lety, byla spojena například s postavami Ovara Šerifa, Olafa Lávky nebo Dr. Vinetú. Rozchod následně potvrdil i předseda představenstva Barrandov FM Miroslav Pýcha. Obě strany se nepřímo shodly na tom, že za ukončením spolupráce stojí odlišné názory na řízení a hospodaření stanice a na pracovní podmínky.

Nad budoucností zadluženého rádia, které se soustředilo na specifický okruh posluchačů, visely otazníky již delší dobu. "Na frekvenci 90,3 FM ... Pražané uslyší stanici, která nemá žádnou spojitost s dosavadním projektem rádia Limonádový Joe," sdělil jeden z moderátorů Oldřich Kužílek. Podle Pýchy budou ale posluchači dostávat zatím dál přes 90 procent dosavadního vysílání tvořeného hudbou, v níž má být více zastoupena česká tvorba.

Tvůrčí tým rádia Limonádový Joe "má v úmyslu co nejdříve navázat na dosavadní vysílání novým projektem", uvedl bez bližších podrobností Kužílek. "Provozovat rádio není to samé, jako dělat humor, a dělat humor není to samé, jako provozovat restauraci," uvedl k dosavadnímu fungování stanice Pýcha. Netajil se přitom zájmem o zvýšení poslechovosti stanice v rámci příslušných licenčních podmínek.

"Důvodem odchodu jsou dlouhotrvající neřešené vlastnické a manažerské poměry společnosti Barrandov FM ... , neplnění autorských smluv vůči tvůrcům, nedodržování licenčních podmínek a právních předpisů," uvedl mimo jiné Kužílek.

Fotografie z posledního dne tradičního vysílání rádia Limonádový Joe.

Fotografie z posledního dne tradičního vysílání rádia Limonádový Joe.