Skupina Kill The Dandies!

Skupina Kill The Dandies! | foto: archív kapely

VIDEO: Kill The Dandies! natočili klip se Stevem Buscemim

  • 5
Pražská indie-rocková kapela Kill The Danies! chystá nové album. Lákadlem je klip Laura, v němž hostuje ikona nezávislých filmů a zároveň hollywoodský herec Steve Buscemi.

Známe ho z nízkorozpočtových snímků jako Život v oblouznění, Kafe a cigára nebo Můj nejmilejší bar, který i režíroval. Hrál v trhácích jako Armageddon, Pulp Fiction nebo Con Air. Je oblíbeným hercem Quentina Tarantina nebo bratří Coenů. Hrál v jejich snímcích Fargo, Záskok nebo Big Lebowski.

A teď se stal tváří klipu Laura pražské kapely Kill The Dandies!, jejíž jádro tvoří Hank J. Mancini a La Petite Sonja, známí ze skupiny Moimir Papalescu & The Nihilists.

S Kill The Dandies! se Buscemi seznámil na koncertě v Kasárnách Karlín, kam si zaskočil společně se štábem seriálu Nebe, s.r.o., který se v Praze natáčel. Buscemi se díky hudbě podle svých slov ocitl zpátky v osmdesátých letech v New Yorku, slovo dalo slovo a Hank se Sonjou mu nabídli účast v klipu.

Režisérem byl Šimon Šafránek, autor dokumentů King Skate a Meky. „Z Buscemiho filmů si nejvíc pamatuju mimiku, plastickou tvář. Chtěl jsem po něm variaci emocí. Smích, vztek, radost a úzkost,“ říká.