Herec Zdeněk Hess v seriálu Život a doba soudce A.K.

Herec Zdeněk Hess v seriálu Život a doba soudce A.K. | foto: Česká Televize / Pavla Černá

Zemřel Zdeněk Hess. Hrál v Ulici či daboval školníka ze Simpsonových

  • 14
Televizní a divadelní herec Zdeněk Hess, který se nejvýrazněji zapsal rolí v seriálu Ulice či dabingem, zemřel. Stalo se tak již koncem března, pro jarní události spojené s koronavirem se však informace objevila až nyní.

Zprávu přinesly Divadelní noviny, které s odkazem na Institut umění - Divadelní ústav píší, že Zdeněk Hess zemřel už 26. března. Herec se proslavil především rolí štamgasta Lojzy v nekonečném seriálu Ulice. „Bylo nám ctí s ním dlouhá léta spolupracovat. I přes nelehký životní osud přicházel do ateliérů vždy s úsměvem, s těžkostmi se statečně pral. Nikdy na něj nezapomeneme. Čest jeho památce, upřímnou soustrast jeho blízkým,“ uvedli tvůrci seriálu na Facebooku.

Vedle Ulice byl Hess televizním divákům znám i díky dabingu. V seriálu Simpsonovi namlouval nerudného školníka Willieho či mafiána Tlustého Tonyho. Jeho hlasem promlouvaly i postavy v seriálu Živí mrtví či sérii o Harrym Potterovi.

Hess se narodil v roce 1940, působil například v libereckém Divadle F. X. Šaldy. Mezi jeho další televizní zářezy patří menší role ve filmech Návštěva staré dámy, Devatenáct klavírů či Hrobník. Objevil se i ve filmech Alice Nellis Tajnosti a Mamas & Papas.