Z komedie Fakjů pane učiteli 3 | foto: CinemArt

Německá komedie Fakjů pane učiteli 3 porazila českého Pepu na hlavu

  • 1
Souboj dvou premiérových komedií v našich víkendových kinech skončil pro domácí barvy potupnou porážkou. Na třetí díl německé série Fakjů pane učiteli přišlo 52 tisíc lidí, což stačilo na jasnou výhru, na Pepu s Michalem Suchánkem v titulní roli jen necelých devět tisíc diváků.

Příběh outsidera Pepy navíc odstartoval až na čtvrté pozici. Na druhém místě se 16 tisíci zájemců skončila Spielbergova teenagerská podívaná Ready Player One: Hra začíná, která má po třech týdnech 140 tisíc diváků, na třetím novinka s obří opicí a Dwaynem Johnsonem nazvaná Rampage: Ničitelé.

Pepa velice těsně předstihl animovanou trvalku Králíček Petr, šestou příčku si i po šesti týdnech od premiéry udržela Vejdělkova ženská road movie Tátova volha, která celkově už překročila čtvrt milionů diváků.

Z domácích děl se do vedoucí desítky víkendu vešel ještě dokument Planeta Česko, návrat do širší víkendové sestavy zaznamenaly tuzemské starší snímky Milada či Po strništi bos.

Ostatní premiéry týdne zapadly, i světově ceněný izraelský snímek Foxtrot se ocitl na poslední pozici dvacetimístného žebříčku Unie filmových distributorů: v šestnácti kinech našel pouze šest set návštěvníků. Pod tisícovkou fanoušků však tentokrát zůstal i akční hit Tomb Raider.