Vše začalo v baru

Herec Michael Douglas, dvojnásobný držitel oscara, založil novou produkční společnost a vrací se ke svým kořenům filmového tvůrce jako nezávislý producent. Do titulní role svého nového snímku obsadil půvabnou Liv Tylerovou. Černá komedie s názvem Začalo to jedné žhavé noci vypráví příběh o svůdné krásce a třech mužích, kteří se do ní jedné noci zamilovali. Všechno začalo u baru McCool’s po zavírací době. Barman Randy se ujme vnadné dívky, kterou její společník drsně vyhodil z auta.
Zahlédne je přitom Randyho vzdálený bratranec a už na dálku krasavici podlehne. Dívka se s Randym v jeho domku pomiluje a prozradí mu fintu, kterou se společníkem Utahem používají ke krádežím. Jenže v tu chvíli se na místě objeví drsný Utah a donutí Randyho, aby s ním šel do baru a vydal mu peníze ze sejfu. U barpultu ho však nečekaně zastřelí jeho dosavadní partnerka. Při vyšetřování zločinu se ocitne na scéně detektiv Dehling a i on je rázem ztracen.

Začalo to jedné žhavé noci
USA, 2001

Režie Harald Zwart

Scénář

Stan Seidel
Produkce Michael Douglas, Allison Lyon Segan
Kamera Kari Walter Lindenlaub
Hudba Marc Shaiman
Hrají Liv Tyler, Matt Dillon, John Goodman, Michael Douglas, Paul Reiser ad.
Žánr černá komedie
Původní název One Night at McCool´s
Délka 93 minut

Premiéry

Kina 12. července 2001
Každý z mužů vypráví svůj příběh svému zpovědníkovi, a tak se skládá mozaika událostí, v nichž dominuje černý humor, bizarní erotika a krkolomné vyústění. Vedle Matta Dillona, Johna Goodmana a Liv Tylerové se objevuje v překvapivé masce nájemného vraha Michael Douglas, který dílko produkoval ve vlastní nezávislé společnosti Furthur Films.

Režií byl pověřen Harald Zwart, narozený v Norsku ( teď žijící v Los Angeles), významný režisér hudebních videoklipů a reklam. Režisér mluví o filmu jako o "temné komedii o převaze žen nad muži a o tom jak skupina lidí sleduje všechno v jiných skutečnostech. Je to stejný příběh vyprávěný ze tří různých hledisek a pokaždé, když vyprávíme ten příběh, zkoušíme odhalit ještě trochu víc o tom co se doopravdy stalo, což nikdo ve skutečnosti neví."

Michael Douglas a Liv Tylerová.

John Goodman a Liv Tylerová.

Liv Tylerová ve filmu Začalo to jedné žhavé noci.

Matt Dillon ve filmu Začalo to jedné žhavé noci.

John Goodman ve filmu Začalo to jedné žhavé noci.

Paul Reiser ve filmu Začalo to jedné žhavé noci.

Matt Dillon a Liv Tylerová.

Harald Zwart a Liv Tylerová.