VIDEO: Masakr v lese. Do českých kin míří hororové drama Cizinci

  • 0
Do českých kin vstoupí 16. května děsuplná novinka s názvem Cizinci. Režisérem filmu je světoznámý Renny Harlin, který má na svém kontě blockbustery Smrtonosná past 2, Cliffhanger, Exorcista: Počátek, Noční můra z Elm Street: Pán snů a desítky dalších snímků. Film byl natáčen na Slovensku.

Hrůzostrašné drama začíná momentem, kdy se mladému páru (Madelaine Petschová a Froy Gutierrez) porouchá auto a jsou nuceni přenocovat v chatě na odlehlém místě uprostřed lesa.

Záhy je pak bez varování a zdánlivě bez motivu napadnou tři maskovaní nelítostní cizinci.

Tvůrci v čele s režisérem Rennym Harlinem čerpali z filmu Oni (2008), ve kterém se hlavní hrdinka stane obětí pravděpodobně pouze proto, že byla v nesprávnou chvíli na nesprávném místě. Snímek je inspirován skutečnou událostí.

VIDEO: Hemsworth hraje Dementa v ženském příběhu ze světa Šíleného Maxe

Práce na filmu Cizinci trvaly tři měsíce. Hotový je celý snímek, do kin však půjde postupně ve třech kapitolách, jak již naznačuje podtitul.

Diváky čeká pořádná dávka napětí. Natáčení probíhalo v lesích Malých Karpat, v Bratislavě a okolí a také v logistickém parku P3 v obci Lozorno.

Americká produkce zaměstnala v komparzu a na nejrůznějších technických i uměleckých pozicích ve filmovém štábu více než 150 Slováků.