Záběr z natáčení série Vodník

Záběr z natáčení série Vodník | foto: Pavla Černá

TELEVIZIONÁŘ: Vraždil Vodník. Nebo komunista. Tím legrace končí

  • 24
Soused rodiny. Otec souseda. Strýc. Či sám tatínek rozřezaného nemluvněte čili maskérsky obdivuhodně stárnoucí Václav Neužil. Tak vypadá přehled tipů na nejpravděpodobnějšího pachatele dávného zločinu před nedělním závěrem minisérie Vodník.

Čtenáři předlohy Michala Sýkory nazvané Ještě není konec vědí pochopitelně předem, kdo má ruce od krve, tudíž nyní ostatním divákům v internetových diskusích předhazují škodolibé nápovědy včetně sarkastického „v 80. letech vraždil samozřejmě komunista“.

Jenže legrácky nás brzy přejdou, zbývá už jen poslední minisérie olomouckých Detektivů od Nejsvětější trojice, třídílné Živé terče. Seriálové premiéry žánru krimi se totiž pomalu vyčerpaly, poroučeli se Rapl, Strážmistr Topinka i Černé vdovy.

Na jejich místo se tlačí reprízové tituly Vraždy v kruhu či Temný Kraj, ve kterých už se hádanky neujmou, a nejen s jarními svátky hrozí ještě nápor neméně obehraných pohádek.

Ctitelé detektivek tedy buď musí vzít na milost Specialisty, kteří do nových dílů dosadili i nového šéfa vyšetřovacího týmu v podání Martina Dejdara, nebo si naladit kanál Prima Krimi.

Což už nejspíše mnozí udělali, protože právě žánrová stanice stále zvyšuje svůj podíl na publiku. V březnu již měla Prima Krimi skoro tři procenta, ačkoli vysílá teprve rok, právě od loňských Velikonoc.

Další tipy z televizního programu