Hrdinové komedie Fotři | foto: Netflix

TELEVIZIONÁŘ: Tři postarší Fotři zjistí, že nejspíš patří do jiné doby

  • 2
Klíčovou osobou komedie Fotři, jejíž premiéru nasazuje Netflix, je herec Bill Burr. Příběh tří kamarádů, kteří si děti pořídili až v padesátce a nestačí se divit, se stal jeho režijním debutem.

Navíc se umělec známý ze seriálu Perníkový táta, z filmu Král Staten Islandu či coby tvůrce animovaného cyklu R jako rodina podílel na scénáři a produkci Fotrů.

Čeká se, že jednak uplatní svůj útočný styl humoru, jednak vlastní rodičovské zkušenosti, neboť s manželkou si prvního potomka pořídil také teprve s vlastní padesátkou na krku.

Triu Fotrů, které vedle Burra představují Bobby Cannavale a Bokeem Woodbine, činí problém vše, co přišlo na svět po roce 1987. Burrova hrdinu vytáčí typický mileniál v čele jejich společnosti se sportovním oblečením, stejně jako vedení pokrokové mateřské školky, kam chodí jeho syn, takže logicky následuje i rodinná krize.

Kamarády čeká boj o vlastní sebeúctu během cesty, která je vede z kasin v Palm Desert přes striptýzové kluby až do losangeleských ulic přecpaných elektrickými skútry. Zato fax, technologický vrchol jejich životů, už zřejmě nikdy nikde nenajdou.

Pánský trojlístek doplňují ženské protějšky včetně Rachael Harrisové, Katriny Bowdenové nebo Katie Aseltonové, výstředního ředitele firmy ztvárnil Miles Robbins a na Steph Tolevovou, která s Burrem sdílí scénu sólových bavičů, zbyla záhadná postava psychopatky.

V říjnové nabídce Netflixu mají Fotři zastupovat odlehčenější typ premiérové podívané, zatímco dramatickou zápletku koncem měsíce přinese krimithriller Obchodníci s bolestí, který se odehrává v prostředí farmaceutického průmyslu a jemuž vévodí Emily Bluntová.