Zdeněk Pohlreich | foto: Tomáš Krist, MAFRA

Prostě jsem ztratil chuť pokračovat, líčí Pohlreich konec Ano, šéfe!

  • 223
Jakmile Prima oznámila, že ukončí pořad Ano, šéfe!, strhla se vlna dohadů, co se v zákulisí stalo. Hlavní aktér cyklu Zdeněk Pohlreich je vyvrací: „Žádný rozkol, žádné drama. Prostě jsem ztratil chuť pokračovat,“ potvrdil šéfkuchař pro iDNES.cz.

Objevily se spekulace, že s koncem cyklu Ano, šéfe! může souviset jeho postupný posun od gastronomické show k téměř veřejnoprávní sociální sondě s uměle vyvolávanými konflikty.
Veřejnoprávní? Tak to slyším nerad, to mě mrzí, ale já to neumím posoudit. Nic takového jsem nepozoroval, internetové debaty nesleduju a vývojem směrem k sociální sondě si prošla i zahraniční předloha našeho pořadu. Nešlo v něm o gastronomii, nýbrž o lidi, kteří v gastronomii podnikají.

Takže končíte čistě z osobních důvodů?
Jediný důvod je, že podle mě už pořad vyčerpal svůj potenciál, vykazuje opotřebení materiálu - včetně mé osoby. Točíme od roku 2008 a já to  nedokážu dělat donekonečna. V poslední sérii zkrátka dožilo Ano, šéfe! svůj život, a to mnohem delší život než v případě cyklu Josefa Klímy, jehož souběžně ohlášený odchod s tím naším ani v nejmenším nesouvisí.

9. září 2015

Co se v poslední době měnilo?
Ty příčiny jsou vesměs prozaické. Třeba casting se stával stále složitějším, mnozí lidé, kteří se do pořadu hlásili, v něm viděli hlavně způsob, jak si jeho prostřednictvím udělat reklamu. A já jsem prostě najednou ztratil chuť mluvit jim do života.

Podle Primy už vymýšlíte nový projekt, zůstanete jí tedy věrný?
O něčem jsme se bavili, ale podrobnosti prozradit nemohu. A pokud se ptáte na případný přestup, nikdo jiný mi nic nenabízí, rozhodně nehodlám začínat v 61 letech novou kariéru třeba na TV Barrandov. V Primě se ke mně vždy chovali slušně, rád bych tam zůstal se svými menšími pořady, ale to je vyloženě na nich.

2. března 2016