Herec Keith Jefferson (2023)

Herec Keith Jefferson (2023) | foto: Profimedia.cz

Zemřel Keith Jefferson, herec z Tarantinových filmů

  • 9
Ve věku 53 let podlehl rakovině herec Keith Jefferson. Nejvíce na sebe upozornil v několika filmech Quentina Tarantina, hrál ve snímcích Nespoutaný Django, Osm hrozných a Tenkrát v Hollywoodu.

Informaci o hercově skonu přinesl server The Hollywood Reporter. Herec letos v srpnu oznámil svůj zdravotní stav a kvůli němu také ukončil kariéru.

„Čas od času vám Bůh dá nějakou výzvu a nechá vás, abyste ji vyřešili. Když mi diagnostikovali rakovinu, zastavil jsem se a nechtěl jsem se nikomu svěřovat, ani své rodině a blízkým. Dnes už o tom ale mohu mluvit, protože mí víra je stále silnější,“ prohlásil.

Keith Jefferson se narodil 7. dubna 1970 v Houstonu, na plátně se poprvé představil v roce 1995 ve filmech Pancéřová holka, Čáry máry fuk a Dámská jízda.

Nesnesitelná nudnost dívání. Tarantino si rýpl do přepisu Kundery

V roce 2012 ho režisér a scenárista Quentin Tarantino obsadil do snímku Nespoutaný Django v Jamiem Foxxem, Leonardem DiCapriem a Christophem Waltzem v hlavních rolích.

Následovala další spolupráce s Tarantinem na westernovém dramatu Osm hrozných a do třetice čteme Jeffersonovo jméno v Tarantinově zatím posledním snímku Tenkrát v Hollywoodu.

Hercovým blízkým přítelem byl zmíněný Jamie Foxx, který na jeho odchod zareagoval následujícími slovy:

„Tohle bolí. Keithe, byl jsi úžasná duše a bytost, všem nám budeš moc chybět. Bude trvat velmi dlouho, než se to zahojí. Sbohem, můj příteli.“