z filmu Hari Puttar: A Comedy of Terrors

z filmu Hari Puttar: A Comedy of Terrors | foto: Oficiální stránky filmu

Hollywood prohrál, indický Hari Puttar může do kin

  • 14
Indický soud odmítl žalobu americké filmové společnosti Warner Brothers na bollywoodské filmové studio kvůli tomu, že pojmenovalo svůj film Hari Puttar: A Comedy of Terrors (Hari Puttar: komedie plná hrůz).

Studio Warner Bros mělo za to, že název až příliš připomíná Harryho Pottera, o němž už na základě knih britské autorky J.K. Rowlingové natočilo několik filmů. Podle Američanů se chtěli Indové přiživit na popularitě malého kouzelnického učně.

Soud v Dillí ale přistoupil na argument studia Mirchi Movies, že jeho film byl natočen podle originálního scénáře a že jeho název znamená v hindštině i v paňdžábštině Boží syn.

Trailer k filmu Hari Puttar

Soud také poukázal na to, že americká společnost o chystaném filmu věděla už od roku 2005, a přesto žalobu podala až teď, kdy má jít do kin.

Diváci, kteří knihy o Harrym Potterovi četli, jsou podle soudu dost vzdělaní na to, aby dokázali mezi oběma hrdiny rozlišovat. Mirchi Movies tak může film bez problémů uvést do kin. Má se tak stát tento týden.

Hari Puttar má svým obsahem k Harrymu Potterovi daleko. Je to příběh asi desetiletého chlapce, kterému se podaří uchránit před lupiči otcův vysoce tajný počítačový čip.