Americký herec Tom Sizemore

Americký herec Tom Sizemore | foto: koláž iDNES.cz

Zemřel herec Tom Sizemore. Proslavila ho role ve filmu Zachraňte vojína Ryana

  • 40
Ve věku 61 let zemřel po mozkovém aneurysma americký herec Tom Sizemore, kterého proslavily role ve filmech Zachraňte vojína Ryana nebo Černý jestřáb sestřelen. V posledních letech se ale objevoval spíše v menších a nízkonákladových filmech.

O smrti herce informovala agentura AP s odkazem na agenta herce Charlese Laga. Umělec byl v druhé polovině února hospitalizovaný v Los Angeles poté, co utrpěl mozkové aneurysma. Podle Laga zemřel v nemocnici v pátek.

Herec z filmu Zachraňte vojína Ryana je po krvácení do mozku v kritickém stavu

Filmová a televizní kariéra Toma Sizemora trvala několik desítek let, ale nejznámější je právě díky roli bojem ostříleného seržanta po boku Toma Hankse ve válečném dramatu Zachraňte vojína Ryana z roku 1998, a jako velitel vojenského praporu ve filmu Černý jestřáb sestřelen z roku 2001.

V roce 2000 byl nominován na cenu pro nejlepšího herce za roli v televizním filmu Ochrana svědků. V posledních letech se ale objevoval spíše v menších a nízkonákladových filmech.

Herec Tom Sizemore ve filmu Zachraňte vojína Ryana (1998)

Prakticky po celou dobu herecké kariéry se Sizemore potýkal s drogovou závislostí a několikrát se dostal do křížku se zákonem. Kvůli porušení drogové legislativy byl v letech 2007 až 2009 ve vězení.

Byl odsouzený mimo jiné za napadení někdejší přítelkyně, a šel na odvykací kůru kvůli závislosti na metamfetaminu a heroinu. V posledních letech byl mnohokrát zadržen za řízení pod vlivem a za držení narkotik.

,