Status: Nežádoucí - Gabrielle Anwar

Status: Nežádoucí - Gabrielle Anwar | foto: Status: Nežádoucí

Gabrielle Anwar: Jsem sexy! Stydět se nebudu

  • 5
Má dokonalé křivky, pro ránu nejde daleko a žije na jedné nejkrásnějších plážích světa. Jak vidí postavu sexy rošťačky Fiony ze seriálu Status: Nežádoucí její představitelka Gabrielle Anwar?

Diváci měli díky Jacku Bauerovi možnost poznat, jak dlouhých je 24 hodin. Kriminálky z amerických měst jim odhalily umění soudního lékařství. Co nového může přinést seriál Status: Nežádoucí?
Seriál 24 hodin znám a máte pravdu, že je to výborný nápad. Status: Nežádoucí na rozdíl od jiných seriálů citlivě míchá několik žánrů. Najdete v něm komedii, drama, boj, akci. Nově kombinuje vyprávění, což je pro mě osvěžující, uvědomíme-li si, že na diváky denně útočí desítky seriálů. Televize se doslova perou o něco nového, neokoukaného.

foto Status: Nežádoucí láká na ironický humor
seznamte se s novým seriálem

Děj seriálu se přesouvá ze slunné Nigérie na ještě slunnější Floridu. Váš partner v seriálu Michael Westen, kterého hraje Jeffrey Donovan, pláže nenávidí. Jak jste na tom vy?
Od přírody nejsem zrovna kosmopolitní typ. Pocházím z malého domku v horách. Fungovat v místě jako je Miami je pro mě vyčerpávající. Je to takové Las Vegas na pláži.

Jak zde odpočíváte?
Samozřejmě zajdu i na pláž. Jenže mi prostě scházejí hory. V Kalifornii žiju dlouho a k ní kopce zkrátka patří.

Status: Nežádoucí - Gabrielle AnwarO Floridě lidé říkají, že je státem ve státě. Myslíte si, že právě proto se filmaři uchýlili sem k natáčení seriálu?
Mohlo by to tak být. Když přemýšlím nad zbytkem země, stále mě překvapuje, že v jednom státě žijí tak drasticky jiní lidé, které ovlivňuje pouze jejich bydliště. Vlastně většina štábu pochází z Miami. A všichni nosí havajské košile.

Což vám jako Britce musí připadat směšné.
To je pravda...

Dokážete si představit, že byste stejně jako Michael Westen ze dne na den přišla o práci, peníze a nevěděla, kdo je váš přítel nebo nepřítel?
Ve skutečnosti se tahle situace trochu podobá životu v Los Angeles. Je to velmi soutěživé prostředí a většina lidí, která do města přijde, je zapojena do filmového průmyslu. A právě do něj je těžké se dostat, proto musíte mít ostré lokty, když se snažíte vybojovat si místo v popředí. Je těžké se zorientovat v tak velkém světě ambicí. Já už to mám za sebou, pomáhá mi i má rodina.

Status: Nežádoucí - Gabrielle AnwarHrajete Fionu, ženu, která se nebojí sem tam něco vyhodit do vzduchu, má kamarády v IRA a pro ránu nejde daleko. Dočetla jsem se, že vás osobně kvůli praní vyhodili ze střední školy. Nevidíte v tom paralelu, byť malou?
Mám výbušnou povahu. Co k tomu dodat? Dětem říkám, že se mají ovládat, ale na druhou stranu musí mít vlastní názor. Nikdo není dokonalý.

Fiona by se dala přirovnat k mužskému ideálu: má dokonalou postavu, dokonale se pere a žije na jedné z nejdokonalejších plážích. Neštve vás hrát tak prvoplánově vykreslenou ženskou?
Jsem ráda v kůži ženy, která ví, co chce. Souhlasím, že Fiona může být mužskou stereotypní fantazií. Je sexy, ale to nutně nemusí být špatné. Podle mě je dobré uvědomovat si svoji sexualitu a umět s ní pracovat.

Upoutávka na seriál Status: Nežádoucí

Dá se to považovat za trend, myslím práci se sex-appealem?
Doufám (směje se). Pokud vám to umožní odhalit vaši ženskou podstatu, tak super, jděte do toho! Přece i ženská se třemi dětmi může hrát žádanou kost a říct: Jsem sexy, no a? Stydět se nebudu.

Má pro vás postava Fiony i nějaká negativa, když odmyslím chybějící hory v Miami a havajské košile ve štábu?
Nikdy jsem nechtěla na nikoho mířit zbraní, zabíjet. Všichni víme, že v seriálu jsou zbraně atrapy a děj je vyžaduje, tak jsem se s tím ztotožnila. Takový je už svět, ve kterém žijeme.


Gabrielle Anwar

Narodila se 4. února v anglickém Lalehamu v hrabství Middlesex. V Londýně vystudovala herectví a taneční školu. Při natáčení filmů a televizních seriálů se seznámila s americkým hercem Craigem Sherrefem, s nímž se později odstěhovala do Hollywoodu.
Kromě řady menších rolí se prosadila ve filmech Vůně ženy, Tři mušketýři a Lupiči těl. V roce 1993 ji magazín People zařadil mezi padesát nejkrásnějších lidí planety. Kromě Fiony Glenanne v seriálu Status: Nežádoucí v poslední době ztvárnila i princeznu Markétu, sestru anglického krále Jindřicha VIII. v sérii Tudorovci. Je rozvedená, má tři děti.