Jakub Štáfek coby fotbalista Lavický se vrací ve filmu Vyšehrad

  • 55
Hrdina internetového seriálu Julius „Lavi“ Lavický přestupuje na velké plátno. Fotbalista průšvihář, kterého opět hraje Jakub Štáfek, dokončí natáčení v půli října a ve snímku Vyšehrad vejde do kin na jaře 2021.

„Lavi je pořád stejný dement, ale snaží se být lepší na fotbalové úrovni. A to se mu daří,“ prozradil Štáfek o proměně své postavy bývalého hráče Sparty, nyní ve službách týmu FK Slavoj Vyšehrad. Sám herec si však přibral ještě další role za kamerou.

Štáfek totiž film také režíruje společně s Martinem Koppem, navíc je i jedním z producentů. „Filmový Vyšehrad je dospělejší než seriál, nejsou to už jen krátké skeče,“ naznačuje herec, který část producentské práce přesunul na Ctibora Poubu a Jana Kallistu.

Tvůrci hodlají zachovat vše, co seriálu získalo fanoušky, a současně přidat pohled na hrdinovu sportovní ctižádost i rodinné soukromí včetně dítěte, aby film nevyprávěl jen o fotbalu. „Zkrátka jsme nohama na zemi, ale míříme vysoko,“ dodal Jakub Štáfek.

Jeho agenta si znovu zahraje Jakub Prachař, zůstávají i Ondřej Pavelka jako předseda a Jiří Ployhar coby trenér. V dalších rolích se představí Ivana Chýlková, David Prachař, Jaroslav Plesl, David Novotný či Jiří Dvořák a nechybějí ani reálné sportovní osobnosti od fotbalu přes hokej po basketbal.