Jiří Macháček

Jiří Macháček - Jizva Jiřího Macháčka vypadá jako po operaci rozštěpu horního patra. Ve skutečnosti ji nemá na svědomí Dušek, ale vyrobila ji maskérka. (12. srpna 2004) | foto: Dalibor Puchta, iDNES.cz

Favoritem sázkařů je Horem pádem

Vyhlášení Českých lvů se blíží. Na své si přijdou i sázkaři. Vítěze mohou tipovat v pěti kategoriích. Přijímají se sázky na nejlepší film, na nejlepší mužský a ženský herecký výkon, a to jak v hlavní, tak i ve vedlejší roli. Největším favoritem je film Horem pádem.

"Sázkaři v tuto chvíli favorizují Jiřího Macháčka a Emílii Vášáryovou za výkon v hlavní roli a Ingrid Timkovou a Jana Budaře za nejlepší vedlejší roli," sdělil Michal Hoblík ze společnosti AMI Communications.

V kategorii nejlepší český film roku 2004 se ale zdá být rozhodnuto předem.

"Téměř 100 procent sázejících věří snímku Horem Pádem režiséra Jana Hřebejka," dodává Hoblík.

Sázelo se i na Oscary
Filmoví fanoušci mohli do sobotní půlnoci u Tipsportu sázet rovněž na oscarové klání. "Zájem sázejících byl podle kanceláře mimořádný, sázkaři navíc prokázali velice dobrou znalost filmového světa a získali na výhrách přes milion korun," uvedl mluvčí Tipsportu Lubomír Ježek.

Fanoušci se prý spletli jen v celkovém vítězi. Filmu Million Dollar Baby věřila jen dvě procenta sázejících. "Naopak v ostatních kategoriích se sázkaři při svých tipech na vítěze téměř nemýlili," dodal Ježek.

Na animovaný film Úžasňákovi a španělský film Hlas moře vsadilo správně 99 procent sázejících, Cate Blanchettovou uhádlo 98 procent lidí, Hillary Swankové věřilo 95 procent sázkařů a Jamiemu Foxxovi a Morganu Freemanovi 92 procent tipujících.

,