Snímek z natáčení filmu Experti

Snímek z natáčení filmu Experti | foto: Dan MaternaMF DNES

Čtvrtníček si hrál na profesora Expertů

V baru to vřelo spíš jako o bujaré půlnoci než v ospalém nedělním odpoledni, ale jen na pohled. Zblízka bylo znát, že chlebíčky už pamatují lepší časy, že ve vinných lahvích se perlí jen lihuprosté nápoje a pod ověnčeným nápisem Maturita je za námi! se vinou kabely.

Natáčení Expertů, teenagerovské komedie o počítačovém nadšenci zavlečeném do dámských ložnic, se včera dostalo do poloviny. Na programu byly záběry z maturitního večírku, který se samozřejmě zvrtne.

"Předstírat za střízliva namol opilého, v tom  právě tkví herectví," žertoval režisér Karel Coma, když aranžoval ke stolu s omladinou pány profesory.

Mezi nimi se obzvláště zhýrale vyjímal Petr Čtvrtníček coby pedagog přezdívaný Smrtka, který ve filmové sborovně potkal i svého bratra Hynka a nerozlučného kamaráda Zdeňka Dolejšího.

"Ve středu mám ještě natáčení Krásky v nesnázích s Janem Hřebejkem a pak mizím na dovolenou," těší se herec, který bude brzy k vidění i v novince Petra Vachlera Doblba! "Řekl jsem si: Když už, tak obsadím všechny filmy," žertuje Čtvrtníček, který navíc hraje v seriálu Primy Bazén.

Na abiturientském večírku Expertů skončí Čtvrtníčkův učitel v podroušeném stavu na záchodcích s jistou studentkou – podnikavou dívkou, která marně usiluje také o hlavního hrdinu v podání Kryštofa Hádka a jeho kamaráda čili Michaela Foreta. Ten ji odradí návrhem, jestli by to nemohli nechat až po svatbě...

Milostných scén se účastník soutěže Česko hledá SuperStar tolik nebojí. "Horší bylo, když mě z baru odváděli policisté. Ten výstup se pořád opakoval a drželi mě tak pevně, že pořád ještě necítím ruce a záda," přiznal Foret.

Svou první filmovou zkušenost bere s nadšením, je to prý úžasná legrace a docela jiný zážitek než zpívání. Kromě krátkých pracovních záběrů na kontrolním monitoru však sám sebe ještě neviděl. "Radši zatím ani nechci," směje se.

Natáčení Expertů potrvá do 11. září, do českých kin se snímek chystá 9. února 2006.

,