43. MFFKV - golfový turnaj - Ondřej Hejma a Jiří Bartoška

43. MFFKV - golfový turnaj - Ondřej Hejma a Jiří Bartoška - Mezinárodní filmový festival, Karlovy Vary (9. července 2008) | foto: Dan Materna, MAFRA

Bartoška šel na green se slivovicí, Kňažko s doutníkem

  • 1
Golfový turnaj Festival Open 2008 na Olšových vratech si užil i prezident karlovarské filmové přehlídky Jiří Bartoška. Jeho dopingem byla placatka vodky. "Ale místo ní tam mám slivovici," hlásil Bartoška, že si obsah vyměnil.

Jeden den ve svém nabitém programu využil Bartoška ke hře svého oblíbeného sportu. Ovšem ve středu večer už zase musel být v gala, vítal ve Varech další světové hvězdy, herce Dannyho Glovera a Christophera Lee.

Milan Kňažko na golf dorazil s manželkou a doutníkem. "Ten dokumentuje tu pohodu a přátelství," prohlásil herec, který si užívá důchodu a má na golf konečně čas. 

Jiří Macháček má ve Varech funkci moderátora, vedle dvou večírků moderuje i sportovní klání probíhající v rámci doprovodného programu karlovarského festivalu. Středeční golf nebyl výjimkou.

"Příští rok to musím přehodnotit, mám tady tolik práce, že jsem neviděl ještě ani jeden film," říká Macháček. Narozeniny ale oslavit stihl. "Zavolali jsme kamaráda, který má karaoke a užili jsme si to v jednom podniku dalšího kamaráda." K narozeninám dostal třeba boxerské rukavice nebo knihu filmových plakátů.

Kateřina Neumannová si ještě před turnajem koupila bílý svetřík a vrhla se se svým sportovním duchem do boje. Den předtím si dopřála poprvé v životě thajskou masáž, tak byla zvědavá, jestli to bude mít na výsledek nějaký vliv.

Dceru Lucinku po dobu turnaje nechala na starost chůvě, která s ní šla do Zámeckých lázní. "Tvrdila, že se tam bude koupat v mattonce, tak jsme se ráno loučily s tím, aby hlavně ten bazén nevypila celý," vyprávěla se smíchem Neumannová.

, pro iDNES.cz