Avril Lavigne

Avril Lavigne - Avril Lavigne - koncert v pražské T-Mobile Areně (3. června 2005) | foto: Petr Novotný, MF DNES

Avril Lavigne zkusí animovaný i hraný film

Zpěvačka Avril Lavigne bude dabovat vakoveverku v animovaném filmu a zahraje si i po boku Richarda Gera v novém kriminálním thrilleru.

Avril Lavigne bude hrát ve filmu The Flock, který natáčí hogkongský režisér Andrew Lau. Film je jeho anglickým debutem. Scénář napsali Craig Mitschell a Hans Bauer, který vytvořil například scénář k akčnímu thrilleru Anakonda.

Richard Gere ve filmu hraje federálního agenta, který vyšetřuje muže stíhaného za sexuální delikty. Během vyšetřování dojde ke zmizení mladé dívky a agent je přesvědčen, že mezi únosem a  případem, který vyšetřuje, existuje souvislost.

Mluvčí zpěvačky neupřesnila, jakou roli zpěvačka ve filmu hraje. Prozradila však, že natáčení začíná v těchto dnech v Novém Mexiku a podotkla, že Avril nedostala roli kvůli své zpěvácké popularitě, ale zúčastnila se standardního konkurzu.

Kromě chystané role v kriminálním dramatu čeká Avril Lavigne také účinkování v animovaném filmu Over the Hedge, který připravuje studio Dream Works. Propůjčí svůj hlas vakoveverce Heather, další postavičky namluví například Bruce Willis nebo Gary Shandling.

Jedenadvacetiletá kanadská zpěvačka bude zaneprázdněna prací na filmech až do poloviny příštího roku, kdy chce začít s nahráváním písní na své v pořadí třetí studiové album.