I v časech, kdy jsou divadla zavřená, se ve Švandově divadle zkouší (15....

I v časech, kdy jsou divadla zavřená, se ve Švandově divadle zkouší (15. prosince 2020). | foto: Petr Topič, MAFRA

DIVADLO 2021: Soubory doufají v letní hraní. Klidně od května

  • 3
Patrně jedinou jistotou nadcházejícího divadelního roku je fakt, že scény zřizované hlavním městem Praha zůstanou zavřené až do konce února. Co bude poté, nikdo neví.

V říjnu přerušená divadelní sezona bude zřejmě naplno pokračovat až v létě. Zmíněné pražské soubory naznačují, že letos nepočítají s divadelními prázdninami. Letní program slibuje třeba Divadlo pod Palmovkou či Švandovo divadlo. 

Hudební divadlo Karlín dokonce rovnou oznámilo přípravy nové letní scény. Začátkem června startuje v pražských Letňanech Muzikálové léto, hned 17. června zde plánují premiéru odkládaného muzikálu Rebelové. Novou scénu slibuje i divadlo Studio DVA, vedle letního hraní na Vyšehradě, v Divicích a Vítězné totiž otevřou i Letní scénu Výstaviště Holešovice.

Divadlo Kalich svou letní verzi uvede už potřetí, letos se pod žižkovskou věží začne hrát už 17. května a rovnou premiérou Pusťte mne ven!!! s Ivou Janžurovou a Sabinou Remundovou.

Letní shakespearovské slavnosti zahájí 28. června premiéra rovněž odložené Bouře v režii dua SKUTR. Festival Letní Letná pak na srpen slibuje show Lexicon velšských NoFit State Circus.