Galerie Mánes na Novém Městě v Praze | foto: Profimedia.cz

Nadace českého výtvarného umění má nového předsedu. Plánuje vylepšit Mánes

  • 0
Novým předsedou správní rady Nadace českého výtvarného umění je Daniel Netušil. Ve funkci střídá Ludmilu Kaprasovou, která odstoupila na vlastní žádost. Primárním Netušilovým cílem je co nejčastější organizace špičkových výstav v galerii Mánes, kterou nadace vlastní a provozuje.

Hlavní agenda Daniela Netušila se týká hlavně slavné pražské galerie na Novém Městě. Do Mánesu chceme přivádět významné české i světové umění, které tam vždy patřilo. Právě probíhající výstava profesora Vladimíra Kopeckého potvrzuje, že to půjde. O dalších skvělých výstavách již jednáme,“ vysvětluje Daniel Netušil.

„Nadaci samozřejmě čeká výrazné personální posílení, díky kterému kromě vyváženého poměru uměleckých a komerčních akcí zajistíme i profesionální manažerské řízení a efektivní hospodaření nadace,“ doplňuje nový předseda.

Zadlužený Mánes zapomněl na umělce. Vystavuje PlayStation či Ferrari

Dosavadní předsedkyně Ludmila Kaprasová se stala řadovou členkou správní rady. Zbylé složení sedmičlenné správní rady zůstává beze změny.

Daniel Netušil studoval FAMU a je programovým ředitelem Výstaviště Praha. V minulosti se podílel na organizaci celé řady výstav a kulturních akcí. Šlo například o výstavy Art Nouveau – Secese, Lendl:Mucha a 1912, které proběhly v Obecním domě. V Nadaci působil již mezi lety 2011 a 2014.