Blíží se Podzimní knižní trh

Havlíčkův Brod - Na sto šedesát nakladatelů se sjede na jedenáctý ročník Podzimního knižního trhu, který se koná 5. a 6. října v havlíčkobrodském Kulturním domě Ostrov. "Vedle nakladatelských domů se ho tradičně zúčastní i malí, začínající a nekomerční nakladatelé," informovala ředitelka trhu Markéta Hejkalová. Součástí letošního ročníku bude páteční knihkupecká burza.

Na té se představí řada známých i méně známých nakladatelů, kteří upozorní na zajímavé tituly ze své produkce. Burzou začíná setkání, které pořádá Svaz českých knihkupců a nakladatelů. Nakladatele zve Obec překladatelů na sobotní burzu překladů.

Tradiční výstava současné české ilustrace v Galerii výtvarného umění tentokrát představí nejkrásnější české ilustrace z let 1992 až 2000. V literárním bufetu bude vedle několika českých literárních a kulturních časopisů k mání i třináct rakouských titulů. Pro návštěvníky se připravuje veletržní autogramiáda, které se zúčastní asi tři desítky spisovatelů. Zdarma budou mít příchozí přístup na internet.

Zpestřením trhu bude literární soutěž pro školáky a studenty. I letos se budou udílet ceny za nejkrásnější knihy Podzimního knižního trhu.

Pro veřejnost bude trh otevřen v pátek 5. října od 12.30, v sobotu od 9 do 17 hodin. Dvoudenní slosovatelná vstupenka stojí patnáct korun, studenti a důchodci zaplatí deset korun, předškolní děti mají vstup zdarma. Slosovatelný lístek platí i do muzea na havlíčkovské výstavy a do galerie.