Drogový dealer převážel do Jihlavy asi padesát gramů pervitinu. Bílou krystalickou látku při cestě taxíkem schoval do vydlabaného bochníku chleba. | foto: Policie ČR

Dealer vozil pervitin do Jihlavy ve vydlabaném bochníku krájeného chleba

  • 3
Jako legendární pašeráci si počínal drogový dealer z Jihlavska. Pervitin z Ústeckého kraje převážel ukrytý ve vydlabaném bochníku krájeného chleba. Na kriminalisty však nevyzrál. Šestačtyřicetiletého muže odhalili a nechali poslat do vazby.

Past sklapla v minulém týdnu v Jihlavě nedaleko městského vlakového nádraží. Stalo se tak chvíli poté, co muž přijel taxíkem z Ústeckého kraje. S sebou vezl asi padesát gramů pervitinu.

Drogový dealer převážel do Jihlavy asi padesát gramů pervitinu. Bílou...

„Jako úkryt pro krystalickou látku zvolil balení chleba, který měl uvnitř vydlabanou dutinu,“ popsal policejní komisař Radim Novák.

Jak vyšetřovatelé věděli, kde drogy hledat, policie nesdělila. Policejní mluvčí Jana Kroutilová jen obecně konstatovala, že to bylo na základě „výborné operativní činnosti“.

Dealer a sám uživatel drog byl opakovaně trestaný recidivista. „Brány věznice opustil na začátku roku,“ konstatovala mluvčí.

I kvůli jeho minulosti vyšetřovatel podal návrh na vzetí do vazby. Soud tomu vyhověl. V hlavním líčení může muž dostat až deset let vězení.

„Obviněn byl ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a dále přečinu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu,“ shrnul vedoucí kriminálky v Jihlavě Radomír Němec.

Zásobováním Jihlavy drogami z Ústeckého kraje si muž vydělával poslední dva měsíce. „Do Jihlavy přivezl pervitin v celkovém množství více než sto gramů,“ dodal komisař Radim Novák.


Den otevřených dveří letiště Náměšť

Ve středu 1. května se na letišti Náměšť poprvé veřejnosti představí nové vrtulníky AH-1Z Viper a UH-1Y Venom. K vidění bude další letecká i pozemní technika.

Mohlo by se hodit