_____________________________________________________________
Krekry s mozzarelou, rajčátky, višňovým džemem a pistáciemi
Množství: 6 kousků
Příprava: 15 minut
Ingredience: 3 koule mozzarelly, 3 cherry rajčata, 2 lžičky ovocného balzamikového octa, 2 lžíce višňového džemu, 3 křehké chleby, 50 g pistácií, barevný pepř
Postup:
1. Mozzarelly vyndejte z nálevu, osušte a nakrájejte na kolečka. Omytá cherry rajčátka nakrájejte na plátky. Balzamikový ocet smíchejte s višňovou marmeládou a ochuťte špetkou mletého barevného pepře.
2. Chleby rozlomte na poloviny. Na každý kus rozložte kolečka mozzarelly a cherry rajčat. Kápněte džem a posypte nasekanými pistáciemi a pepřem.
_____________________________________________________________
Jednohubky s pršutem a hruškou
Množství: 12 kousků
Příprava: 30 minut
Ingredience: 3 toastové chleby, 3 velké ředkvičky, 1 tvrdší hruška, 1 lžíce citronové šťávy, 100 g majonézy, 1 lžička hrubozrnné hořčice, 2 listy salátu, 6 plátků sušené šunky, výhonky
Postup:
1. Toastové chleby velmi lehce po obou stranách opečte. Vykrájejte z nich kolečka a nechte vychladnout.
2. Omyté ředkvičky nakrouhejte na tenké plátky. Hrušky nakrájejte na plátky a ponořte do vody s citronovou šťávou.
3. Smíchejte majonézu s hořčicí a lehce jí potřete kolečka toastového chleba. Položte na ně malé kousky salátového listu a kolečka ředkviček. Pak hezky nařaste půlky plátků sušené šunky. Na ni posaďte kousky hrušky a připíchněte stočené plátky ředkvičky. Ozdobte výhonky.