Zapečená rajčátka
Suroviny: 500 g malých rajčat, 400 g malých nových brambor, sůl, 4 lžíce olivového oleje, mletý černý pepř, špetka cukru, 1 lžička nastrouhané pomerančové kůry, 50 g strouhanky, 2 lžíce másla, 50 g najemno nastrouhaného parmazánu, 1 snítka tymiánu ?parmazán a tymián na posypání
?Postup:
1. Rajčata omyjeme, osušíme a překrojíme napůl. Brambory uvaříme i se slupkou v osolené vodě do poloměkka. Necháme je vychladnout a přepůlíme je.
2. V misce smícháme olivový olej s trochou soli, pepře a cukru a najemno nastrouhanou pomerančovou kůrou. Rajčata i brambory narovnáme do zapékací mísy a na řezu je potřeme ochuceným olejem. Chvíli je necháme marinovat.
3. Strouhanku smícháme v misce s rozpuštěným máslem, nastrouhaným parmazánem a nasekaným tymiánem. Směs naneseme na marinovanou zeleninu.
4. Zapékací mísu vložíme do trouby s rozehřátým grilem. Zeleninu zapékáme, dokud strouhanka nezezlátne.
Doba přípravy 60 minut.
1 porce obsahuje 1137 kJ/272 kcal
Počet porcí/kusů 4