Rajská polévka s krevetami
Suroviny: 250 g mražených krevet, 1 cibuli, 2 stroužky česneku, 1 chilli paprička, asi 3 lžíce olivového oleje, 100 ml bílého vína, 500 g sekaných rajčat z konzervy, asi 500 ml zeleninového vývaru, asi 50 ml pomerančové šťávy, dle chuti cukr a skořice, 1 svazeček plocholisté petrželky
Postup:
1. Krevety vsypeme do sítka. Propláchneme je vlažnou vodou a necháme odkapat a rozmrazit.
2. Cibuli s česnekem oloupeme a společně s chilli papričkou nasekáme nadrobno. Vše orestujeme na oleji v hrnci. Přilijeme víno a necháme ho odpařit.
3. Do hrnce přilijeme sekaná rajčata a vývar. Základ na polévku necháme zvolna vařit asi 10 minut.
4. Do hrnce přisypeme krevety a krátce je povaříme. Polévku dochutíme pomerančovou šťávou, cukrem, solí a pepřem a skořicí. Přidáme sekanou petrželku. Polévku odstavíme.
Doba přípravy 30 minut.
1 porce obsahuje 759 kJ/181 kcal
Počet porcí/kusů 4