Lečo
Suroviny: 3 barevné papriky, 6 rajčat, 1 cibule, 2 klobásy, 1 lžíce rostlinného oleje, 1 lžička drceného kmínu, 3 vejce, sůl, mletý černý pepř
Postup:
1. Papriky i rajčata omyjeme a osušíme, papriky zbavíme semen. Cibuli oloupeme. Všechnu zeleninu nasekáme na drobné kousky.
2. Klobásy podélně rozpůlíme a nakrájíme na plátky. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a klobásu s cibulí na něm orestujeme. Pak přisypeme papriky s rajčaty. Vše okmínujeme, podlijeme trochou vody a asi 5 minut podusíme.
3. Do pánve k podušené zelenině rozklepneme vejce. Směs mícháme, dokud se vejce nesrazí. Hotové lečo osolíme a opepříme. Podáváme ho s čerstvým chlebem.
Doba přípravy 30 minut.
1 porce obsahuje 1281 kJ/306 kcal
Počet porcí/kusů 4