Římský hrách s mladými sépiemi
Suroviny: 500 g naklíčené cizrny (římský hrách, garbanzo), 1 cibuli, 50 ml olivového oleje, 300 g mladých sepií, 50 g krevetek, 100 g pórku, 500 ml bílého sladkého vína, 100 g kořenové zeleniny, sůl, koriandr, celý pepř, libeček, oregano, kmín, petržel
Postup:
1. Mladé sepie uvaříme ve víně s pórkem a koriandrem. Přidáme vodu podle potřeby a vaříme asi 30 minut podle velikosti sepií. Těsně před koncem varu přidáme do hrnce pár neloupaných krevetek.
2. Naklíčený hrách krátce povaříme v neosolené vodě a přecedíme. Vodu z hrachu dáme stranou. Drobně nakrájenou cibulku osmahneme na olivovém oleji dozlatova, přidáme hrách a mírně podlijeme vývarem z hrachu a oenogarem (vývarem z vína a sepií).
3. Krátce společně povaříme, přidáme nakrájené sepie a částečně oloupané krevetky. Dochutíme libečkem, oreganem (dobromyslí), kmínem a případně vínem z hroznů sušených na slámě. Doplníme o vařený pórek, opepříme čerstvě mletým pepřem a podáváme.
Doba přípravy 30 minut.
1 porce obsahuje 2735 kJ/653 kcal
Počet porcí/kusů 4