Thajské smažené nudle
Suroviny: 400 g vaječných nudlí, sůl, ?50 g hub shitake, 1 mrkev, 2 jarní cibulky, 1 chilli paprička, 3 stroužky česneku, 4 lžíce oleje, 300 g čerstvých krevet, 2 lžíce omáčky hoisin, 2 lžíce chilli omáčky, ?2 lžíce sójové omáčky, 50 ml rýžového vína, 50 g buráků, hrst hráškových výhonků, ?pažitka
?Postup:
1. Vaječné nudle uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme je, necháme okapat a dáme stranou.
2. Houby a zeleninu očistíme, opláchneme a nakrájíme na menší kousky. V pánvi wok rozehřejeme olej a přidáme nakrájenou zeleninu i houby. Zprudka vše osmahneme a přidáme očistěné krevety. Ještě vše krátce orestujeme.
3. Uvařené nudle přidáme do woku k zelenině a krevetám. Dochutíme omáčkou hoisin, chilli a sójovou omáčkou a rýžovým vínem. Promícháme a zprudka orestujeme. Podle chuti osolíme.
4. Buráky nasucho opražíme a nasekáme. Hotové nudle rozdělíme do misek, posypeme buráky, výhonky a nakrájenou pažitkou.
Doba přípravy 50 minut.
1 porce obsahuje 2452 kJ/586 kcal
Počet porcí/kusů 4