Krevetové curry

Suroviny:
400 g krevet, 1/2 citronu, 1 cibule, kousek čerstvého zázvoru, 2 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce másla, 1 lžička kurkumy, sůl, chilli koření, 1 chilli paprička, 1 lžička papriky, 1 menší cuketa, 250 ml bílého jogurtu, 1 lžička garam masaly



Postup:

1. Mražené krevety necháme rozmrazit a pokapeme je citronovou šťávou. Čerstvé krevety očistíme, opláchneme a necháme okapat. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Zázvor očistíme a nastrouháme najemno. Oloupaný česnek nasekáme nadrobno.


2. Na pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme máslo a necháme na něm zesklovatět nakrájenou cibuli. Vmícháme zázvor a nasekané stroužky česneku, přidáme kurkumu, sůl, mleté chilli a nasekanou chilli papričku a dobře promícháme.


3. Cuketu omyjeme a osušíme. Mladou cuketu neloupeme, nakrájíme ji na menší hranolky a přidáme do pánve. Krátce orestujeme.


4. Do základu vložíme krevety, přilijeme bílý jogurt a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Podle chuti přidáme garam masalu.


Doba přípravy 45 minut.

1 porce obsahuje 661 kJ/158 kcal

Počet porcí/kusů 4


  6:00,  aktualizováno  25. března 2019 21:40